cs2 de normalde 67 72 arası benchmarkta böyle ağır yerler gelince 82 83 falan

Bir de OCCT de işlemci 42 43ken Core Temp'te 54 55 falan yani 12 11 derece fark var aralarında bu neden kaynaklanıyor?
Yanlış hatırlamıyorsam OCCT doğrudan işlemci sıcaklığını ölçerken Core temp çekirdek sıcaklığını ölçüyor idi.

cs2 de normalde 67 72 arası benchmarkta böyle ağır yerler gelince 82 83 falan

Bir de OCCT de işlemci 42 43ken Core Temp'te 54 55 falan yani 12 11 derece fark var aralarında bu neden kaynaklanıyor?

Hocam bir de cs2 de falan oyuna girerklen bir anda 90 87 derecelere çıkıyor oyun içi 500 600fps arası alıyorum 67 72 fps arasında oluyori pubg de olmuyyor pubg de menüde 65 72 derece arası oyun içi 75 de kalıyor ama çatışmaya girince 80'e çıkıyor
Anlık sıçralamalar yaşandığı için aynı şekilde sıcaklıkta da anlık sıçramalar oluyor. Bu her işlemci için geçerli. Pubg içinse asıl yük çatışmada biniyor bu sebeple o anlarda sıcaklık artıyor.

Yanlış hatırlamıyorsam OCCT doğrudan işlemci sıcaklığını ölçerken Core temp çekirdek sıcaklığını ölçüyor idi.

Anlık sıçralamalar yaşandığı için aynı şekilde sıcaklıkta da anlık sıçramalar oluyor. Bu her işlemci için geçerli. Pubg içinse asıl yük çatışmada biniyor bu sebeple o anlarda sıcaklık artıyor. Her şey olması gerektiği gibi çalışıyor.
Mesela occt de 87 derece gösteriyor render da core temp 97 şimdi 95 üstü sıkıntılı thermal throt atiyim mi yoksa occt doğru mu?

Yanlış hatırlamıyorsam OCCT doğrudan işlemci sıcaklığını ölçerken Core Temp çekirdek sıcaklığını ölçüyor idi.

Anlık sıçralamalar yaşandığı için aynı şekilde sıcaklıkta da anlık sıçramalar oluyor. Bu her işlemci için geçerli. PUBG içinse asıl yük çatışmada biniyor bu sebeple o anlarda sıcaklık artıyor.

7700X için normal ise sorun yok iade etmeme gerek var mı sıvı soğutmayı? Anormallik yoksa iade etmeyeceğim LCD'si süper aşırı loş yaptı 7700X işlemcim 82 derecede bozmaz değil mi ya da eskitmez? Bir de PC açılırken 74 dereceye falan çıkıyor birkaç saniye sonra 55 50'ye düşüyor, bunları bayağı araştırdım ve çözümlerde AMD'nin yeni teknolojisiymiş bir işlem olunca bütün çekirdekleri agresif güçte çalıştırıp saldırtıyor falan diye yani değerler normalse sıkıntı değil ben iade etmeyeceğim çok güzel sistem kurdum.

Mesela occt de 87 derece gösteriyor render da core temp 97 şimdi 95 üstü sıkıntılı thermal throt atiyim mi yoksa occt doğru mu?
OCCT daha doğru. Emin olmak istiyorsanız HWİNFO ile de kontrol edebilirsiniz.

7700X için normal ise sorun yok iade etmeme gerek var mı sıvı soğutmayı? Anormallik yoksa iade etmeyeceğim LCD'si süper aşırı loş yaptı 7700X işlemcim 82 derecede bozmaz değil mi ya da eskitmez? Bir de PC açılırken 74 dereceye falan çıkıyor birkaç saniye sonra 55 50'ye düşüyor, bunları bayağı araştırdım ve çözümlerde AMD'nin yeni teknolojisiymiş bir işlem olunca bütün çekirdekleri agresif güçte çalıştırıp saldırtıyor falan diye yani değerler normalse sıkıntı değil ben iade etmeyeceğim çok güzel sistem kurdum.
İade etmenize gerek yok. Her şey olması gerektiği gibi çalışıyor.

82 derece işlemciyi bozmaz. İşlemciler bu koşullara çok dayanıklı. Böyle olmasaydı 1 sene boyunca stok fan ile kullandığım 13700F 40 kere filan bozulmuş olurdu. 😀

Aynı yoldan bende geçtim. O yüzden rahat olabilirsiniz. İlk deneyimim de bende biraz tedirgindim.

13700F 1 sene boyunca 95 derecenin altına inmedi yük altında. 🙂 Boşta 60-70 idi. 105 dereceye kadar performans kaybı olmadan da çalışıyordu.

Son düzenleme:
OCCT daha doğru. Emin olmak istiyorsanız HWİNFO ile de kontrol edebilirsiniz.

İade etmenize gerek yok. Her şey olması gerektiği gibi çalışıyor.

82 derece işlemciyi bozmaz. İşlemciler bu koşullara çok dayanıklı. Böyle olmasaydı 1 sene boyunca stok fan ile kullandığım 13700F 40 kere filan bozulmuş olurdu. 😀

Aynı yoldan bende geçtim. O yüzden rahat olabilirsiniz. İlk deneyimim de bende biraz tedirgindim.

13700F 1 sene boyunca 95 derecenin altına inmedi yük altında. 🙂 Boşta 60-70 idi. 105 dereceye kadar performans kaybı olmadan da çalışıyordu.
Akvaryum kasa bu arada hocam, insanların dedikleri yalanmış yani mesh kasada daha fazlaydı sıcaklıklar pubg de 85 falan şimdi 75 falan

Akvaryum kasalar hakkında çok fazla bilgi kirliliği var maalesef. Akvaryum kasa bende de var 7 fanlı. Açıkçası baya güven veriyor.
Zaten aldığım adama reverse fan yaptırdım yandaki 3 fanı çok güzel duruyor şuan
1754320558991.webp