Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Eyvallah hocam korkarakta olsa BIOS'u güncelleyeceğim. Bakalım düzelecek mi mesajı güncellerim.Evet bir terslik var normal gösterip yüksek hızda çalıştırıyor gibi, o soğutucuyu 5700X sisteme taktım sesi soluğu çıkmıyor fanların.
BIOS güncelleyip veya sıfırlayıp denemek lazım.
Evet bir terslik var normal gösterip yüksek hızda çalıştırıyor gibi, o soğutucuyu 5700X sisteme taktım sesi soluğu çıkmıyor fanların.
BIOS güncel ama ses devam ediyor.
Evet bir terslik var normal gösterip yüksek hızda çalıştırıyor gibi, o soğutucuyu 5700X sisteme taktım sesi soluğu çıkmıyor fanların.
Yanlış yere mi bakıyorum?
Sorunu çözdüm çoklayıcı bir pini çıkmış.
Motor gibi değil hava akımı sesi. Dün yeni aldım yağlamadım, bir şey de değmiyor kontrol ettim.Fan sesi motor gibi mi çalışıyor?
Fanları yağladınız mı?
Belki de bir şey değiyor olabilir.
R
Ranton Kouga
Ziyaretçi
Motor gibi değil hava akımı sesi. Dün yeni aldım yağlamadım, bir şey de değmiyor kontrol ettim.
Bir süre kullanın geçer ise sıkıntı yok o zaman.
Fanlar düşük devirde ses çıkarmaz, söylediğiniz mantıksız, yüksek devirde çalışıyordur.
Aynı fikirdeyim ama MSI Center ve BIOS'ta 700-900 RPM arası seyrediyor. Video atabilirim ses normal mi bakarsınız ben stok fan dışında soğutucu kullanmadığım için hiç bilgim yok. Belki de normaldir ben abartıyorumdur.
700 RPM'de ses yapmaz o fan, hangi porta takılıysa BIOS'tan o portu kontrol edin, belki yanlış porta bakıyorsunuzdur.
Bir de öndeki fanı ters takdıysanız ses yapabilir.
700 RPM'de ses yapmaz o fan, hangi porta takılıysa BIOS'tan o portu kontrol edin, belki yanlış porta bakıyorsunuzdur.
Fanların konumu bu şekilde. CPU fan porta takılı kutudan çıkan çoklayıcı kablosuyla. Başka aktif port yok SYS fan boşta kasa fanları da harici kontrolcüye bağlı kumanda ile kontrol ediyorum. İade mi etsem
Hocam zaten söylemiştim BIOS'tan baktım 700-900 RPM arası değişiyor eve geçince BIOS'tan görsel göndereceğim ama dediğin gibi gerçekten çok enteresan. BIOS yazılımında bir problem olup da RPM değerini yanlış gösteriyor olabilir mi? Hiç güncellemedim BIOS'u.