PhanTomX

Çalışkan
Egzoz fanının dibinde duran fanı RAM'lerin oraya alırsam daha mı iyi olur? Sıcaklık konusunda etkisi olur mu? RAM'lere değiyor biraz, üstte konumlandırmam gerekiyor. Sıcaklık etki ederse oraya almayı düşünüyorum, etki etmezse böyle kalacak.

İşlemci boşta 40-45 derece. CS, PUBG ve Battlefront'da 60-70 arası gidip geliyor. Bugün Black Ops 7 denedim, işlemci 85-95 dereceleri gördü. Belki oyundan veya yanlış ayar yaptığım için olabilir, diğer oyunlar da sorun yok ve stres testinde Full yükte 110W, 5450 MHz ve 85 derece sabit oluyor.

PBO Advanced, +200 MHz, Curve Optimizer negative -15 undervolt.

IMG_20251005_033945.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Öne almanız gerekli diye biliyorum ben de. Arkaya kasa egzozu hariç, soğutucuya egzoz koymak çok fazla bir katkı yapmıyor. Bunun için birkaç testlere de denk gelmiştm. Kitapçığında vs. en iyi kullanım koşulları adı altında önerileri vardır belki soğutucunun. Oradan bakıversenize hocam.

Egzoz fanının dibinde duran fanı RAM'lerin oraya alırsam daha mı iyi olur? Sıcaklık konusunda etkisi olur mu? RAM'lere değiyor biraz, üstte konumlandırmam gerekiyor. Sıcaklık etki ederse oraya almayı düşünüyorum, etki etmezse böyle kalacak.

İşlemci boşta 40-45 derece. CS, PUBG ve Battlefront'da 60-70 arası gidip geliyor. Bugün Black Ops 7 denedim, işlemci 85-95 dereceleri gördü. Belki oyundan veya yanlış ayar yaptığım için olabilir, diğer oyunlar da sorun yok ve stres testinde Full yükte 110W, 5450 MHz ve 85 derece sabit oluyor.

PBO Advanced, +200 MHz, Curve Optimizer negative -15 undervolt.

Eki Görüntüle 190230
1 öne 1 ortaya şeklinde yapman daha sağlıklı olur. Ramlere değiyorsa azcık yukarı kaldırırsın.

Normalde ramlerin üstünden bloğa (1. Fan), bloğun ortasindaki fandan arka bloğa (2. Fan), oradan da egzoz fana gitmesi en optimali.
Ramlere kasmadan değerse oyle yapman daha mantıklı.
Ekranlı olduğundan farklı olabiilir ; Normalde RAM lerin üstüne gelen fanı biraz yukarı kaydirarak oturtabiliyorsun. Ben Phantom da öyle yaptım.
Bu durumda muazzam bir eksisi yok. Sadece arka egzoz fanı vakumlamayip türbülans yaratmaması gerek.

Aynısının siyahını kullanıyorum. Ramlerimiz farklı ama boyut olarak çok bir farkı yoktur diye düşüyorum. Tam ekranla sıfır oluyor o tarafa alınca

Ha bir de kasa içi hava akışı bir tık kötü 3 fan eksik üstte altta 3'er fan var 6 fan içeri 1 fan egzoz dışarı toplam 7 fanların devri az kontrol edilmiyor sabit RPM muhtemelen bunlar yetersiz kalıyor.

En başta öne takman lazımdı zaten. Dual Tower hava soğutma alıyorsan o RAM'ler kapanacak. Kaçışı yok bunun. RAM'ler kapanmasın istiyorsan sıvı soğutma tercih edebilirdin.