8688

Uzman
Arkadaşlar soğutucum ARGB modelli fakat şu anki kullandığım (MSI B450 Tomahawk max) anakartımda ARGB olarak kullanamıyorum, yani portları desteklemiyor. Ayrıca 3 gün önce 5700X3D işlemci aldım, bu işlemci zen3 mimariye sahip fakat şu an kullandığım anakart ise maksimum zen2 mimari destekliyormuş. İlginç bir şekilde bilgisayarım çalışıyor. Bu yüzden AM4 ve ARGB destekli ATX anakart arıyorum. Kendim bir model buldum sizce bu alınır mı?

https://www.amazon.com.tr/dp/B09Z6XT5RH?m=A15SSGM7N6CCA&tag=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1

O anakartta BIOS güncelleseniz o işlemciyi kullanırsınız. Ucuz bir ARGB kontrolcü satın alın boşuna anakart masrafı etmeyin.

AM5 geçmeyi gereksiz buluyorum dediniz gidip 5700X3D aldınız. 8K anakarta para vermek ne kadar mantıklı? 5700X3D ve o anakarta para verene kadar rahat AM5 geçersiniz.
Daha fazla masraf yapacaksanız işlemciyi iade edip şu modellere bakın.

AM5 geçmeyi gereksiz buluyorum dediniz gidip 5700X3D aldınız. 8K anakarta para vermek ne kadar mantıklı? 5700X3D ve o anakarta para verene kadar rahat AM5 geçersiniz.
Bu soğutucuya M serisi anakart önerilmesi pek mantıklı değil. Çok fazla şikayet okudum soğutucunun ekran kartına teması ile ilgili.

ATX anakartlara bakın. AM5'e geçecek bütçe yoksa B550 serisi bir anakart olsun, B550M modellerden uzak durun.

Hocam şimdi şöyle bir durum var babamda kendine sıfır bir bilgisayar bakıyordu (masaüstü) fakat çok pahalı olduğu için benim ıskartaya çıkan işlemcimi değerlendirmek istedi fakat 3700X için yeni bir anakart kullanması gerekiyor bu yüzden bana yeni bir anakart alıp benim kullandığım anakartı kendisi kullanacak. Bu yüzden yeni bir anakart arıyorum.

Bu soğutucuya m serisi anakart önerilmesi pek mantıklı değil. Çok fazla şikayet okudum soğutucunun ekran kartına teması ile ilgili.

ATX anakartlara bakın. AM5'e geçecek bütçe yoksa B550 serisi bir anakart olsun, B550M modellerden uzak durun.

Soğutucu atmadım. MSI B650M anakartımda 4070 Ti süper kullanıyorum temas falan yok.

Ayrıca ben anakart almak istesem am5 platformunda ATX formunda kaliteli bir anakart almak isterim üstüne ramleride ekleyince 5000 TL daha fazla masraf çıkıyor.

Ayrıca ben anakart almak istesem AM5 platformunda ATX formunda kaliteli bir anakart almak isterim üstüne RAM'leri de ekleyince 5000 TL daha fazla masraf çıkıyor.

Micro ATX ile ATX arasındaki fark ekstra ikinci bir ekran kartı slotu ve daha büyük olması dışında pek bir fark yaratmıyor. Micro atx olunca kalitesiz olmuyor yani.

Soğutucu atmadım. MSI B650M anakartımda 4070 Ti süper kullanıyorum temas falan yok.
Başlığı dikkatli okursan soğutucuya uygun anakart istiyor. M serisi bir anakart ile sorun yaşayan çok kullanıcı var.

Ayrıca ben anakart almak istesem am5 platformunda ATX formunda kaliteli bir anakart almak isterim üstüne ramleride ekleyince 5000 TL daha fazla masraf çıkıyor.

Şu modele bakabilirsin.

Başlığı dikkatli okursan soğutucuya uygun anakart istiyor. M serisi bir anakart ile sorun yaşayan çok kullanıcı var.

Şu modele bakabilirsin.

Aynı anakartla ve bu soğutucuyla sorun yaşayan kullanıcıları paylaşırsanız dediğinize hak veririm.