unbeleuchtet
Uzman
Thermalright Phantom Spirit 120 SE marka soğutucu MSI MAG Force M100R kasaya sığar mı? RAM'lere çarpar mı?
Thermalright Phantom Spirit 120 SE marka soğutucu MSI MAG Force M100R kasaya sığar mı? RAM'lere çarpar mı?
Kaldıracak kadar alan olmayabilir.RAM fana çarpsa bile sorun olmaz fanı biraz yukarı kaldırarak o sorunu çözebilir.
Ramin yükseliğide dahil.Önceki sistemimde aynı kasada 120 SE'yi kullanmıştım, sığıyor. Anakartım mATX olduğu için sadece orta fanı takıp tek fanla kullanabilmiştim, yani ön ve arka tarafa ekstra fan takamadım ama soğutması iyiydi. RAM'lere çarpıp çarpmaması RAM'in yüksek profilli olup olmamasıyla, slot sayısı ve anakartın genişliğiyle ilgili.
GSKILL Ripjaws vardı. Galiba standarttan biraz daha yüksek. Şu an yeni kasada da Patriot Viper Venom var, yine soğutucunun fanı temas yüzünden RAM'lerin olduğu tarafa takılamıyor.
G.Skill Ripjaws vardı. Galiba standarttan biraz daha yüksek. Şu an yeni kasada da Patriot Viper Venom var, yine soğutucunun fanı temas yüzünden RAM'lerin olduğu tarafa takılamıyor.
3000D kasa ve B650 Eagle anakart kullanıyorum. Patriot belleklerin olduğu taraftaki kuleye fanı takmaya çalıştığımda alt kısmı RAM'in tepesine denk geldiği için fan yüksekte kalıyor. Ondan ilk fanı ortaya, ikinci fanı egzoz fana yakın kulenin arka tarafına taktım.RAM'ler kaç mm kasa kaç mm destekliyor? 50mmlik bir RAM'i 160mm destekleyen bir kasaya takmaya çalışırsan tabii ki olmaz.