@Koneko Toujou Neden beğenmedim attınız hocam? Yukarı kaldırmak için yeterli yer olmayabilir. Bunun sonucunda fanı ya egzoz kısmına almak zorunda ya da komple çıkarmak durumunda. Buda performansa ve sese etki eder.

3000D kasa ve B650 Eagle anakart kullanıyorum. Patriot belleklerin olduğu taraftaki kuleye fanı takmaya çalıştığımda alt kısmı RAM'in tepesine denk geldiği için fan yüksekte kalıyor. Ondan ilk fanı ortaya, ikinci fanı egzoz fana yakın kulenin arka tarafına taktım.
O durum aslında biraz ramler için bırakılmış kesik alan ve anakart ile ilgili. Şuradan bahsediyorsunuz değil mi?

1754785776753.webp

@Koneko Toujou Neden beğenmedim attınız hocam? Yukarı kaldırmak için yeterli yer olmayabilir. Bunun sonucunda fanı ya egzoz kısmına almak zorunda ya da komple çıkarmak durumunda. Bu da performansa ve sese etki eder.

160 mm desteği var dediğiniz mesajda bloğun da 154 mm olduğunu söylemişsiniz. Arada 6 mm fark bile her türlü RAM'i kurtarır. Power Boost vk- M202b de kullanıyorum Phantom spiriti hemen hemen aynı ölçülere sahip ve fanı bakır boruların tepesinin hizasına getirmek yetiyor.

160 mm desteği var dediğiniz mesajda bloğun da 154 mm olduğunu söylemişsiniz. Arada 6 mm fark bile her türlü RAM'i kurtarır. Power Boost vk- M202b de kullanıyorum Phantom spiriti hemen hemen aynı ölçülere sahip ve fanı bakır boruların tepesinin hizasına getirmek yetiyor.

RAM modelini bilmeden yorum yapmak doğru değil ki? Belki 40mm uzunluğunda RAM'i var.

RAM modelini bilmeden yorum yapmak doğru değil ki? Belki 50mm uzunluğunda RAM'i var.

Tamam da RAM'lerin yükseklikleri oynasa oynasa 2 mm oynar. Örnek verecek olursam Kingston Fury Beast için dediğim ayar hayli hayli yeterli oluyor.
(Bahsettiğim RAM modeli RGB versiyon.)

Evet sığar. Phantom spirit 154mm kasa 160mm destekliyor. RAM'ler kaç mm? Ya da modeli nedir?

Ban vardı yazamadım kusura bakma hocam. XPG Gammix D30 2×8 GB 2. ve 4. slotlarda takılı ancak yakın zamanda 2 tane daha 8 GB RAM alacağım o yüzden hiçbir slota çarpmaması gerekli. Anakart ise MSI B550M Pro-VDH

Kaldıracak kadar alan olmayabilir.

Kasanın camı açık şekilde kullanabilirim sıkıntı degil ama RAM'lere çarpmamalı.

Ban yediğim için yazamadım tüm konuyla ilgilenen arkadaşlardan özür diliyorum zamanınızı aldım.