3450

Uzman
Merhaba. Cooler Master Hyper 411 92mm hava soğutma kullanıyordum. Tavsiye edilen Thermalright Peerless Assassin 120 SE modeline şimdi geçtim ama arada hiçbir fark olmadı. Acaba Thermalright macun kötü olabilir mi? Veya işlemci üzerine denk gelen yer çok kalın olduğu için sıcaklık orada kalıyor olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Cooler Master Hyper 411 92mm hava soğutma kullanıyordum. Tavsiye edilen Thermalright peerless Assassin 120 SE modeline şimdi geçtim ama arada hiçbir fark olmadı. Acaba Thermalright macun kötü olabilir mi? Veya işlemci üzerine denk gelen yer çok kalın olduğu için sıcaklık orada kalıyor olabilir mi?

Alakası yok bu aralar hava sıcak diye pek fark olmaz Thermalright kullanıyorum bende memnunum 40 derece havada boşta 30-40 oyunda 50-60 derece gidip geliyordu.

Sadece sıcaklıklar değil saat hızları ve fan RPM lerine de bakman lazim. Bazı ucuz soğutucularda işlemci kendini dizginlediği için hızı düşürüp serin kalmaya çalışır.
Havaların sıcak olması veya macunu fazla surmenden de kaynaklaniyor olabilir.

RPM değeri ve sessizlikte bir şey değişme oldu mu? Peki bu değişkiliği boşta mı yoksa yükte mi test ettiniz?

AIDA64 gibi karalılık testinde 73 derece gördü. Cinebench R24 de 250 daha az puan aldı. Oyun sıcaklıkları aynı. Manuel fan ayarı yapılı.

Sadece sıcaklıklar değil saat hızları ve fan RPMlerine de bakman lazim. Bazı ucuz soğutucularda işlemci kendini dizginlediği için hızı düşürüp serin kalmaya çalışır.
Havaların sıcak olması veya macunu fazla surmenden de kaynaklaniyor olabilir.

İçinden çıkan macunun hepsi yeterli değil mi? Tek kullanımlık diye biliyorum.

Alakası yok bu aralar hava sıcak diye pek fark olmaz Thermalright kullanıyorum bende memnunum 40 derece havada boşta 30-40 oyunda 50-60 derece gidip geliyordu.
Asassins modeli var antalya sıcağında ortalama 75de takılıyor. Senin nasıl 50 60 ya :D İşlemci modelin ne?

Oyunlarda yük altında kaç derece oluyor ve oda sıcaklığın ne?