YgTuRK

Gelişen
Arkadaşlar merhaba, aşağıdaki şekilde bir sistem topladım. Sistem kurulum ve montajını İtopya yaptı.

Sorunum şu: Kasa üzerinde 2 adet önde, 1 adet arkada egzoz fan ve sıvı soğutma ekranı ile fanlar mevcut. Sistem açıldığında ön fanlar, arkadaki egzoz fan ve sıvı soğutucuya ait tepedeki fanlar ışık veriyor ancak senkronize değil. Sıvı soğutma ekranına ışık gelmiyor.

Bunların tamamını senkronize olarak nasıl çalıştırabileceğimi ve bağlantılarını nasıl test edeceğimi öğrenmek istiyorum.

SignalRGB programı ile öndeki fanları ve klavyemi senkronize etmeyi başardım ancak klavye hariç diğer donanımları göremedim.

Bu sorun hakkında önerebileceğiniz video veya yöntem varsa öğrenmek isterim.

Yardım ve desteğiniz için teşekkür ederim.

Sistem özellikleri:

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 9 7900X
  • Anakart: ASUS TUF Gaming B650M-E
  • Ekran kartı (GPU): ASUS Radeon RX 9070 XT OC 16 GB
  • Bellek (RAM): Corsair Vengeance 32 GB (2×16) DDR5-6000 CL30
  • Depolama (SSD): Lexar NQ790 4 TB NVMe Gen4
  • Kasa: Thermaltake View 380 ATX Mid Tower
  • Güç kaynağı (PSU): Thermaltake Toughpower GF A3 850W Gold
  • Soğutucu: Thermaltake LA360 ARGB 360 mm sıvı soğutma
  • Monitör: Gigabyte GS27qc 27″ QHD 170 Hz VA
  • Klavye: ASUS TUF Gaming RA05 K3 d/rd Red Switch RGB
  • Kulaklık: Fifine Ampligame H9 7.1 RGB

Dosya Ekleri

• pcfoto-2.webp
    pcfoto-2.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 34
  • pcfoto-1.webp
    pcfoto-1.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, aşağıdaki şekilde bir sistem topladım. Sistem kurulum ve montajını İtopya yaptı.

Sorunum şu: Kasa üzerinde 2 adet önde, 1 adet arkada egzoz fan ve sıvı soğutma ekranı ile fanlar mevcut. Sistem açıldığında ön fanlar, arkadaki egzoz fan ve sıvı soğutucuya ait tepedeki fanlar ışık veriyor ancak senkronize değil. Sıvı soğutma ekranına ışık gelmiyor.

Bunların tamamını senkronize olarak nasıl çalıştırabileceğimi ve bağlantılarını nasıl test edeceğimi öğrenmek istiyorum.

SignalRGB programı ile öndeki fanları ve klavyemi senkronize etmeyi başardım ancak klavye hariç diğer donanımları göremedim.

Bu sorun hakkında önerebileceğiniz video veya yöntem varsa öğrenmek isterim.

Yardım ve desteğiniz için teşekkür ederim.

Sistem özellikleri:

• İşlemci (CPU): AMD Ryzen 9 7900X
  • Anakart: ASUS TUF Gaming B650M-E
  • Ekran kartı (GPU): ASUS Radeon RX 9070 XT OC 16 GB
  • Bellek (RAM): Corsair Vengeance 32 GB (2×16) DDR5-6000 CL30
  • Depolama (SSD): Lexar NQ790 4 TB NVMe Gen4
  • Kasa: Thermaltake View 380 ATX Mid Tower
  • Güç kaynağı (PSU): Thermaltake Toughpower GF A3 850W Gold
  • Soğutucu: Thermaltake LA360 ARGB 360 mm sıvı soğutma
  • Monitör: Gigabyte GS27qc 27″ QHD 170 Hz VA
  • Klavye: ASUS TUF Gaming RA05 K3 d/rd Red Switch RGB
  • Kulaklık: Fifine Ampligame H9 7.1 RGB
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Bağlantıları Kontrol Edin:
- Fan Bağlantıları: Tüm fanların ve sıvı soğutucunun ARGB kablolarının doğru yere bağlı olup olmadığını kontrol edin. Genelde anakart üzerindeki "ARGB" veya "Addressable LED" portlarına bağlanmaları gerekiyor.
- Güç Bağlantıları: Fanların ve sıvı soğutucunun güç kablolarının tam olarak takılı olduğundan emin olun.

2. Yazılım Kontrolü:
- SignalRGB: Programı açın ve fanları ve sıvı soğutucu cihazını tanıyıp tanımadığını kontrol edin. Sıvı soğutucunun desteklenip desteklenmediğini öğrenmek için SignalRGB destek sayfasını kontrol edin.
- Alternatif Yazılımlar: Eğer fanlar görünmüyorsa, Thermaltake’in kendi yazılımı (örneğin, TT RGB Plus) ile de deneyebilirsiniz.

3. Firmware Güncellemesi:
- Anakart ve diğer cihazların firmware güncellemelerini kontrol edin. Bu, uyumluluk sorunlarını çözebilir.

4. Bağlantı Yöntemlerini Değiştirin:
- Tüm fanları bir ARGB kontrol kartına takmayı deneyin (varsa). Bu kart genelde belirtilen cihazları tek bir noktada kontrol etmenizi sağlar.

5. Fiziksel Testler:
- Her bir fanın bağlantısını teker teker kontrol edin. Biraz güç kesip yeniden bağlayarak her fanın çalıştığından emin olun.

6. Sıfırlama:
- Sıvı soğutucunun üzerindeki RGB ayarlarını fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin. Bazı cihazlar üzerinde reset butonu bulunur.

7. Video ve Kaynaklar:
- YouTube’da “Thermaltake ARGB fan kurulumu” veya “SignalRGB ile RGB senkronizasyonu” gibi aramalar yaparak çeşitli rehber videolarına ulaşabilirsiniz.

Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, daha detaylı bilgiye ihtiyaç olabilir. Özellikle bağlantı şemasını veya kullanılan kabloları belirtirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.