NABERMÜDÜR

Uzman
Yakın fiyatlar hangisini alayım?

Thermaltake BX1 Bronze PSU 650W.

Corsair CX550 gri.

●5700XT
●B450
●16 RAM.
●R5 5500.
●2X fan.
●2X SSD.

Gray label CX çok daha iyi BX'ten. BX'i satın alın, karşılığında ürünü hiç almayın daha iyi.
Niye BX'in herhangi bir kronik sorunu mu var? iç malzeme olarak cx kadar olmasa bile yine fena olmayan iç malzeme kullanılmış.. Karar veremedim.Bide benim kart ani watt sıçramasında 260-300'e kadar çıkabiliyor milisaniyelik olarak, 550 besleyebilir mi?

@NABERMÜDÜR, grup regülasyonlu ve CX 550'den daha düşük seviyede elemanlar kullanılmış bir model. Ayrıca 650W lakin, 12V kanalından 576W verebiliyor ki CX 550 ile güç açısından pek de bir fark yok.

5700 XT için önerilen 550W ve yeterli olur.

Son düzenleme:
@NABERMÜDÜR, grup regülasyonlu ve CX 550'den daha düşük seviyede elemanlar kullanılmış bir model. Ayrıca 650W lakin, 12V kanalından 576W verebiliyor ki CX 550 ile güç açısından pek de bir fark yok.

5700 XT için önerilen 550W ve yeterli olur.

Grup reg. kullandığına emin misin? AI bastıra bastıra dc-dc diyor.

1754333191995.webp

Son düzenleme:
Grup reg. Kullandığına emin misin? AI bastıra bastıra DC-DC diyor.

Eki Görüntüle 170113

BX1'in 4 farklı versiyonu mevcut. İlk versiyon, grup regülasyonlu ve fotoğrafından da görebileceğiniz üzere DC tarafta 2 adet bobin mevcut ve 650W modelin 12V çıkışı kendi sitesinde 576W, ikinci versiyon bağımsız lakin DC-DC değil (her kanal için ayrı bobin) ve 585W, üçüncü versiyonda da yine 600W ki DC-DC olsaydı bu kadar kayıp olmazdı;

DC-DC olanı da şu;

İlk 3'ünde DC tarafta maliyeti düşük tutmak için düşük seviye elemanlar tercih edilmiş ki yine kendi sitesinde paylaşılan ripple değerleri gayet yüksek.

Dördüncü için veri bulmak lazım, bir de alacağınız modelin seri numarasına dikkat ederseniz iyi olur. DC-DC olanın, P/N'si PS-SPD-0650NNFAB*-4, model numarası da SPD-650AH2NXB.

Son düzenleme:
BX1'in 4 farklı versiyonu mevcut. İlk versiyon, grup regülasyonlu ve fotoğrafından da görebileceğiniz üzere DC tarafta 2 adet bobin mevcut ve 650W modelin 12V çıkışı kendi sitesinde 576W, ikinci versiyon bağımsız lakin DC-DC değil (her kanal için ayrı bobin) ve 585W, üçüncü versiyonda da yine 600W ki DC-DC olsaydı bu kadar kayıp olmazdı;

DC-DC olanı da şu;

İlk 3'ünde DC tarafta maliyeti düşük tutmak için düşük seviye elemanlar tercih edilmiş ki yine kendi sitesinde paylaşılan ripple değerleri gayet yüksek.

Dördüncü için veri bulmak lazım, bir de alacağınız modelin seri numarasına dikkat ederseniz iyi olur. DC-DC olanın, P/N'si PS-SPD-0650NNFAB*-4, model numarası da SPD-650AH2NXB.
Teşekkürler cevap için. 2. el alacağım model garantili fakat bir çok ai'a sorduğumda teki hariç hepsi 2015 model v1 diyor bu power için, yanlılma payı yüksek olduğu için size sorayım dedim 2017 mi 2015 mi bu power? ona göre yarın satın alacağım çok uzadı.

Screenshot_4 (1).webp

@NABERMÜDÜR, CX serisini etiketlerinden ayırabilirsiniz;

- İlk versiyon 2015, yeşil CX yazısına sahip ve pek de iyi değil.

- İkincisi yani sizin attığınız 2017, gri etiketli ve giriş-orta seviyede güzel bir model.

- Sonuncusu da siyah üzerine beyaz etiketli, bu da 2023'de çıktı. Yorumları karışık, henüz inceleme bulamadım, ben de merak ediyorum.

Son düzenleme:
@NABERMÜDÜR, CX serisini etiketlerinden ayırabilirsiniz;

- İlk versiyon 2015, yeşil CX yazısına sahip ve pek de iyi değil.

- İkincisi yani sizin attığınız 2017, gri etiketli ve giriş-orta seviyede güzel bir model.

- Sonuncusu da siyah üzerine beyaz etiketli, bu da 2023'de çıktı. Yorumları karışık, henüz inceleme bulamadım, ben de merak ediyorum.
satın aldım umarım kullanıcıların şikayet ettiği fan tik sesi yaşanmaz