Selam arkadaşlar, acayip can sıkıcı bir durumdayım. Tecrübesi olan varsa yeşillendirsin. Temmuz ayında Vatan Bilgisayar'dan Honor Pad 10 tablet aldım 13.949 TL'ye. Alet kutudan lekeli ekranla çıktı. Geri götürdüm, "kurulum yapmışsın 2. el oldu bu alamayız" diye saçma sapan bir bahaneyle reddettiler. Ben de sinirlendim Tüketici Hakem Heyeti'ne verdim. Neyse süreç bayağı uzadı, bilirkişi falan derken bir iki gün önce karar elime ulaştı. Bilirkişi beni haklı bulmuş, üretim hatası var demiş ve heyet başvurumu kabul etmiş. Buraya kadar süper ama sıkıntı şu: Ben o sinirle başvuru formunda "Bedel İadesi" seçeneğini işaretlemişim. Kararda da haliyle 13.949 TL iade yazıyor. Sorun şu ki aradan 7 ay geçti, tabletin sıfırı olmuş 20 bin TL. Vatan şimdi bana o parayı yatırsa ben aynı tableti alamıyorum, param enflasyonda eridi gitti. Elimde kapı gibi ayıplı mal raporu varken şubeye gidip "Bana parayı değil, ürünün sıfırını verin yoksa icraya verir faiziyle alırım" desem işe yarar mı? Yoksa "kararda para yazıyor al paranı git" mi derler? Daha önce başına gelen, firmayı değişime zorlayan oldu mu? Nasıl bir yol izleyeyim? Şimdiden sağ olun.