fortunee

Üstün
Alınır mı? Toplam 28.000 TL, kafadan 30 diyelim. Simulasyon + Eğlence; Horizon 6, Assetto için. Kaliteliler diye duydum.

Teşekkürler.

Bu tarz setleri isteğe göre özelleştirmek için ayrı ayrı toplamanız gerekiyor bilginiz olsun. Shifterla beraber bütçeyi fazlasıyla aşıyor ama yine Thrustmasterın shifterını da kullanabilirsiniz ya da shiftersız alabilirsiniz.

Direksiyon hubı ve ikili pedal bundle

Debriyaj pedalı

Shifter

Bütçenin çok üstünde geldiyse PXN'in direct drive setlerine de bakabilirsiniz, daha ucuz olmaları lazım. Thrustmaster T300RS de iyi bir model, sadece artık eskidi diyebiliriz. Direct drive modeller hissiyat olarak da güç olarak da daha iyiler.

Bu tarz setleri isteğe göre özelleştirmek için ayrı ayrı toplamanız gerekiyor bilginiz olsun. Shifterla beraber bütçeyi fazlasıyla aşıyor ama yine Thrustmaster'ın shifterını da kullanabilirsiniz ya da shiftersız alabilirsiniz.

Direksiyon hubı ve ikili pedal bundle

Debriyaj pedalı

Shifter

Bütçenin çok üstünde geldiyse PXN'in Direct Drive setlerine de bakabilirsiniz, daha ucuz olmaları lazım. Thrustmaster T300RS de iyi bir model, sadece artık eskidi diyebiliriz. Direct Drive modeller hissiyat olarak da güç olarak da daha iyiler.

Shifter'ı biraz pahalıymış, onun dışında direksiyon, debriyaj aynı fiyata denk zaten neredeyse. Moza R5 de olabilir ama o da pahalı biraz. Moza R3 iyi, Thrustmaster'ın shifter'ını buna takamıyorum. Thrustmaster direksiyon istiyor shifter için.

@naganen T300 RS GT'yi de arkadaş kullanıyordu, yarış oyunları oynuyor. Bir de çok seveni var internette de, akıcılığına veya gerçekçiliğine kötü diyen görmedim pek.

Shifter'ı biraz pahalıymış, onun dışında direksiyon, debriyaj aynı fiyata denk zaten neredeyse. Moza R5 de olabilir ama o da pahalı biraz. Moza R3 iyi, Thrustmaster'ın shifter'ını buna takamıyorum. Thrustmaster direksiyon istiyor shifter için.
Thrustmasterın TH8s shifterının açıklamasında hem T300RS ile hem de USB bağlantısıyla diğer direksiyonlarla kullanılabildiği yazıyor. Daha detaylı araştırın isterseniz, olmadı başka markalara da bakabilirsiniz. USB ile bağlanan shifterlar var piyasada, modülerlik ve ileride yükseltebilmeniz açısından markalar böyle parça parça da satıyorlar artık.

1791034771506.webp

Thrustmaster'ın TH8s shifterının açıklamasında hem T300RS ile hem de USB bağlantısıyla diğer direksiyonlarla kullanılabildiği yazıyor. Daha detaylı araştırın isterseniz, olmadı başka markalara da bakabilirsiniz. USB ile bağlanan shifterlar var piyasada, modülerlik ve ileride yükseltebilmeniz açısından markalar böyle parça parça da satıyorlar artık.

Eki Görüntüle 283263

Bir mağaza yorumunda thrutmaster direksiyon lazım demişti de o yüzden öyle söyledim, uyum sağlıyorsa güzel aslında. Thrutmasterın de tipi çok hoşuma gitmişti. Moza R3 hissiyat açısı olarak daha iyi diyorsunuz o zaman siz, peki farklı PXN Direct Drive olarak ne önerirsiniz bu bütçelere çıkmadan, 15k bandında bulunur mu shifter hariç.

T300 RS GT'yi de arkadaş kullanıyordu, yarış oyunları oynuyor. Bir de çok seveni var internette de, akıcılığına veya gerçekçiliğine kötü diyen görmedim pek.
Hocam zaten iyi bir model, ama dediğim gibi eski teknoloji. Üzer mi, üzmez. Ama bu fiyatlara çıkmışken daha yeni teknoloji modelleri alabiliyorsunuz. Tepki hızları, yükseltebilme imkanı, dayanıklılığı açısından daha iyi bu tarz modern setler.

Bence G29 ve T300RS fiyatları gereksiz tuzlu, hani 30 bine vurmasa da 15-20 aralığında olsa kesinlikle ona yönelin derdim.

PXN Direct Drive olarak ne önerirsiniz
PXN V10 Ultra ve Pro (Düz v10 değil) olabilir 15-20 bin bandında. Ama ekosistem olarak Moza, Thrustmaster, Logitech seviyesinde kesinlikle değil. Assetto, ETS gibi oyunlarla uyumlulukta sıkıntı olmaz ama bir Logitech, Thrustmaster değil yani. Alacaksanız bunu da bilerek tercih edin.

Hocam zaten iyi bir model, ama dediğim gibi eski teknoloji. Üzer mi, üzmez. Ama bu fiyatlara çıkmışken daha yeni teknoloji modelleri alabiliyorsunuz. Tepki hızları, yükseltebilme imkanı, dayanıklılığı açısından daha iyi bu tarz modern setler.

Bence G29 ve T300RS fiyatları gereksiz tuzlu, hani 30 bine vurmasa da 15-20 aralığında olsa kesinlikle ona yönelin derdim.

PXN V10 Ultra ve Pro (Düz v10 değil) olabilir 15-20 bin bandında. Ama ekosistem olarak Moza, Thrustmaster, Logitech seviyesinde kesinlikle değil. Assetto, ETS gibi oyunlarla uyumlulukta sıkıntı olmaz ama bir Logitech, Thrustmaster değil yani. Alacaksanız bunu da bilerek tercih edin.
Hocam muhtemelen Moza R3 alacağım ben, shifter olarak da Thrustmaster'ın shifteri olabilir. Attığınız Moza shifter'ın görüntüsünü çok beğenmedim ben. Masaya sabitleyebiliyor muyuz onu? Veya teknoloji olarak yine Thrustmaster shifter'ı geçer mi? Moza R3 ile attığınız debriyaj fiyat olarak iyi bana göre. PXN baktım da 3-4 bin verip Moza almak daha mantıklı. Thrustmaster da üzmez ama Moza varken alınmaz diyorsunuz; size güveniyorum o konuda.