Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lobotomy

Becerikli
Yer
Kayseri
Bu haberler gerçek mi, internette pek doğru kaynaklar bulamadım. Ayrıyeten doğru ise saçma değil mi? Asıl gençlerin bu araçları kullanması gerekiyor, çünkü okuldan hemen sonra işlere yöneliyorlar ve günlük kullanım için alan kişiler de var. Pek inanamadım doğrusu, size de danışmak istedim.

Son düzenleme:
Çözüm
Yok böyle bir şey. Gazetecilik nedir bilmeyen bir paçavranın attığı her habere inanmayın. Kaynak yok, bakanlıktan gelen açıklama yok, bir şey yok.

Bahsedilen durum SRC belgeleriyle alakalı. Ticari aracınızla ticari faaliyet yürütüyorsanız SRC belgesi almalısınız ve bunun bir yaş sınırı var. Yaş sınırı eskiden 66 idi sanırım, pandemide 69'a çıktı.

Belirli meslek gruplarında ise SRC almak için minimum yaş var. Bunu da sanki hafif ticariler (Doblo vb.) kullanılamayacak gibi lanse ediyorlar. Böyle bir durum söz konusu değil.

Madde 34'e dikkat: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=24299&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
Yanlış bilgi
Haberler gerçek.

68 yaşını doldurmuş, 69 yaşından gün almış sürücüler kullanamaz.

26 yaşını doldurmuş olanlar kullanılabilir.

Haberler gerçek.

68 yaşını doldurmuş, 69 yaşından gün almış sürücüler kullanamaz.

26 yaşını doldurmuş olanlar kullanılabilir.
Ama çok saçma değil mi bu? Genç yaştakiler zaten ticarete atılıyorlar, bu tip araçlar gerekli. Gerekçeleri neymiş acaba çok merak ettim.

Yok böyle bir şey. Gazetecilik nedir bilmeyen bir paçavranın attığı her habere inanmayın. Kaynak yok, bakanlıktan gelen açıklama yok, bir şey yok.

Bahsedilen durum SRC belgeleriyle alakalı. Ticari aracınızla ticari faaliyet yürütüyorsanız SRC belgesi almalısınız ve bunun bir yaş sınırı var. Yaş sınırı eskiden 66 idi sanırım, pandemide 69'a çıktı.

Belirli meslek gruplarında ise SRC almak için minimum yaş var. Bunu da sanki hafif ticariler (Doblo vb.) kullanılamayacak gibi lanse ediyorlar. Böyle bir durum söz konusu değil.

Madde 34'e dikkat: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=24299&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

Son düzenleme:
Çözüm