Artık işsizler ordusuna mühendislik bölümleri de katıldı... İyi bir üniversitede mühendislik bölümü okunmadığı ya da kişi, kendisini belirgin şekilde öne çıkarmadığı sürece artık mühendisler de işsiz. Piyasada gereğinden fazla mühendis var. İİBF bölümlerine döndü resmen.

Artık işsizler ordusuna mühendislik bölümleri de katıldı... İyi bir üniversitede mühendislik bölümü okunmadığı ya da kişi, kendisini belirgin şekilde öne çıkarmadığı sürece artık mühendisler de işsiz. Piyasada gereğinden fazla mühendis var. İibf bölümlerine döndü resmen.

Tıplara deli gibi yüklenme var bu sene. Bu kadar tahmin etmiyordum.

@Testo Unit, bu kadar olacağını ben de beklemiyordum. Bir de doktorlara yapılanlar hep haberlere çıkıyor. Ona rağmen tercih edenler olmuş. Siz de tıp tercih etmiştiniz diye hatırlıyorum. Sizin yerinizde olsam Almanca öğrenirdim. Ne zaman ne olacağı belli olmaz...

Sizin yerinizde olsam Almanca öğrenirdim. Ne zaman ne olacağı belli olmaz...

Gerek yok. O kadar açık varki sadece İngilizceyi bile kabul ediyorlar.😀

@Testo unit, bu kadar olacağını ben de beklemiyordum. Bir de doktorlara yapılanlar hep haberlere çıkıyor. Ona rağmen tercih edenler olmuş. Siz de tıp tercih etmiştiniz diye hatırlıyorum.

Maaşlar çok iyi ve garanti. Ben her ne kadar severek gitsem de bazıları sadece garanti meslek ve para için gidiyor.

İnsanlar mühendislikten bıkmadı, Türkiye şartlarında kendi işini yapamamaktan bıktı. Yapsan bile aldığın maaş ve şartlar ortada. Zaten atanma gibi bir şey düşünüyorsan iki yıllık bir bölüm okuyan kişi kadar bile değerin bilinmiyor. Mühendislik, diş gibi bölümler eskiden olsa okunurdu. Artık o kadar işsiz mezun varken, sıyrılabileceğini düşünmek deli saçması.

Almanca deme sebebim de ilerleyen zamanlarda, Almanya'da çalışmak isterseniz; en azından Almanca öğrenmekle uğraşmak zorunda kalmazsınız. Sadece bir tavsiye...

Anladım demek istediğinizi. Ancak Almanya artık sadece İngilizce bilmeyi kabul ediyor demek istedim.

@Testo unit, maaşlar iyi, kötü demiyorum ama yapılan o işe karşı yetersiz.

Bölümden bölüme değişiyor. kardiyo vasküler cerrah isen hayatın yok cildiye de isen senden rahatı yok.