fkflipflop

Uzman
Evet arkadaşlar, ben bilgisayar mühendisiyim. İyi bir üniversite okudum ama iş bulamadım. Mesleki okuduğum kitapları göstersem beni suçlayabilirsiniz önemi yok. Aklıma bir soru takıldı. Belki siz belki babanız, dayınız, amcanız bilgileriyle yardımcı olur. Tır ehliyeti alıp, SRC belgesi alıp, vize ile 6 ay Avrupa'da durabiliyorsun. Ehliyetin süresi önemli mi? Bunu meslek olarak yapmayacağım çünkü zor. 6 ay kaldığım ülkede uzun oturum süresi alabilir miyim? Mantıklı mı bu yol? Bilmediğim asıl bir yüzü var mıdır? Vize çıktı diyelim ama 6 ay kalıp sana tekmeyi basıyorlar mı? Nedir işin aslı? Bilgilendirirseniz sevinirim.

İyi bir üniversite okudum / İş bulamadım argümanı uygun bir argüman değil hocam. Yaptığınız projeler, yetenek ve beceri setiniz önemli.

Başvurduğunuz şirkette sadece diplomanıza bakmazlar. Kendiniz için ne yaptınız neler yapabiliyorsunuz ona bakarlar.

Yazılım geliştiricisi olmak ayrı, bilgisayar mühendisliğinden mezun olmak ayrı. Maalesef vasıf tanımlamıyor size. Keşke biraz daha çalışıp gelişseydiniz vazgeçmeden önce.

Hayat siyah beyaz değil. Ben şu yolu yapayım herkes bu şekilde yapıyor, aynı sonuçları alırım gözüyle bakmayın lütfen.

İyi bir üniversite okudum / İş bulamadım argümanı uygun bir argüman değil hocam. Yaptığınız projeler, yetenek ve beceri setiniz önemli.

Başvurduğunuz şirkette sadece diplomanıza bakmazlar. Kendiniz için ne yaptınız neler yapabiliyorsunuz ona bakarlar.

Yazılım geliştiricisi olmak ayrı, bilgisayar mühendisliğinden mezun olmak ayrı. Maalesef vasıf tanımlamıyor size. Keşke biraz daha çalışıp gelişseydiniz vazgeçmeden önce.

Hayat siyah beyaz değil. Ben şu yolu yapayım herkes bu şekilde yapıyor, aynı sonuçları alırım gözüyle bakmayın lütfen.
Sertifikalar ve yapılan işler çok önemli. CV'nize bir şeyler eklemeniz lazım.

Elbette okumakla yetinmedim zaten. Konu farklı olunca detaya girmedim. C++, Python ile derin öğrenme projeleri yaptım. Kattis ve codesignalde algoritma becerimi geliştirdim. MSSQL ile projeler yaptım. Ss ile attığım kitapları öğrenci zamanlarımda okudum. Eric Gamma'nın tasarım desini kitapları, Java ders kitaplarını atmadım bile. Elimden geldiğince öğrenip eksiksiz iş yapmak istemrdim. Ama konu bu değil. Elbette bahane de üretmiyorum ve şikayet etmiyorum sadece farklı bir yol varsa denemek mantıklı mı bunu soruyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-04-21 at 15.16.56.webp
    WhatsApp Image 2024-04-21 at 15.16.56.webp
    66,3 KB · Görüntüleme: 84
  • Capture.webp
    Capture.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleme:
Gerek yok ki. Kendi işinizle ilgili gitmek istediğiniz ülkedeki şirketler üzerinden bağlantı kurup, başvuruda bulununuz. Eğer olumlu dönüş olursa da çalışma izni alırsınız. Onun dışında turist vizesiyle 90 gün zaten kalabilirsiniz yani boşuna ehliyetle uğraşmanıza gerek yok. Ha ben tır şoförü olarak buradan firma ayarlar oraya giderim diyorsanız o da başka konu ama yine işini iyi yapan bir bilgisayar mühendisi için işler çok daha kolay olur.

Gerek yok ki. Kendi işinizle ilgili gitmek istediğiniz ülkedeki şirketler üzerinden bağlantı kurup, başvuruda bulununuz. Eğer olumlu dönüş olursa da çalışma izni alırsınız. Onun dışında turist vizesiyle 90 gün zaten kalabilirsiniz yani boşuna ehliyetle uğraşmanıza gerek yok. Ha ben tır şoförü olarak buradan firma ayarlar oraya giderim diyorsanız o da başka konu ama yine işini iyi yapan bir bilgisayar mühendisi için işler çok daha kolay olur.
Bşavurdum yurtdışına ama pek olumlu geri dönüş almadım. 1 ay değil mi turist vizesi. Sadce benim öğrenmek istediğim tır vizesi ile gidip orada oturum için başvurmak. Bir tanıdığımız öyle yapmış. Asıl içeriği nedir diye sordum kimsenin bilgisi yok sanırım.

Bşavurdum yurtdışına ama pek olumlu geri dönüş almadım. 1 ay değil mi turist vizesi. Sadce benim öğrenmek istediğim tır vizesi ile gidip orada oturum için başvurmak. Bir tanıdığımız öyle yapmış. Asıl içeriği nedir diye sordum kimsenin bilgisi yok sanırım.
Orası biraz da gittiğiniz ülkeye ve vize türünüze göre değişkenlik gösteriyor. Evet AB çatısındalar ama kendi içlerinde de ayrı düzenleme haklarına (oturum/çalışma izni için daha çok) sahipler. Mesela Schengen vizesi alırsanız ilk gittiğiniz 180 günde 90 gün, sonraki 180 günde de bir 90 gün daha kalabilirsiniz. Yok gittiniz mavi kart aldınız takribi 3 yıl da orada çalıştınız o zaman da oturma iznine hak kazanırsınız. Tanıdığınız da yüksek ihtimalle buradan oraya yük götürürken, orada bir firma ile anlaşmıştır.

Hocam 90 gunde basvurmuz degerlendiriler mi? Yani evet tır ehliyeti ile gittik sonra oturum için basvurup reddetme sebepleri var mıdır? Yani bu yol genellikle yapilan bir yol mu işe yarıyor mu? Bu kadar sormamim sebebi cok maddiyat ve zaman kaybi oluyor ehliyet alma sureci icin. O yüzden detayli bir sekilde bilgi topluyorum ki o yola baş koyacağim