Bütçe
17000
Büyük ihtimalle S24 FE bütçe aşar hocam zaten Ekim civarında alacağım. S24 FE çıkarsa S23 FE'nin fiyatı düşer mi acaba?
Sırf yeni cihaz çıktığını için fiyatı düşmez, mevcut stoklar bitince fiyatının artması olası, dâhâ ekonomik yönüne değinmeye gerek bile yok.
Bir de S23 FE ne kadar götürür acaba hocam?
Normal kullanıcı isen kafadan 5 senesi var.
Elimdeki A70 cihazı 4 senelik, VC ve güçsüz GPU harici eksiğini hissetmedim.

Nothing 2A iyi bataryasıyla ön plana çıkan bir model. X6 Pro işlemcisiyle uzun yıllar götürür, kamerası memnun etmeyebilir.
Honor 90, S21 FE (2. nesil), çıkılabilirse V29, S22 veya S23 FE kamera bazlı bakılabilecek ürünler.
Bazı cihazlar kamera kullanırken veya boştayken de ısınıyor buna dikkat edilmeli. İlla oyun oynamaya gerek yok.

Hocam peki sizce ortalama kaç yıl götürür ve Nothing ile arasında büyük bir fark olur mu?
Uzun omurluluk acisindan 2a'da UFS 2.2 (256 GB versiyonunda UFS 3.1 var.) oldugu ve CPU'da bir tik zayif oldugu icin S23 FE daha uzun omurlu diyebiliriz.
S21 FE'nin sensörüne bakmadım hiç, muhtemelen iyidir o da.
IMX555 bulunuyor. Honor'daki HP3, A55'teki IMX906 ve Nothing'deki GN9'dan kucuk bir sensor.
Lakin hepsinden daha basarili ISP'ye ve arabirimsel islemeye sahip oldugu icin fark kapaniyor.
En basitinden ne Honor ne Nothing ne de A55 4K 60 FPS video cekebiliyor. Yongalari tarafindan kisilmis cihazlar.

Peki sizce bütçe arttırıp S23 FE almak mantıklı bir hamle olur mu? DeX ve kamera çok cezbedici geliyor.
Kesinlikle değer. Cihaza sahibim ve ana modeli gerçekten hiç aratmıyor. DeX özelliğini de denedim, USB3.1 destekleyen kablonuz ya da 5GHz bir WiFi ağınız varsa mükemmel (USB2 ile denememe rağmen hala kullanılabilir bir şekildeydi). Kamera konusunda da OneUI 6.1 güncellemesinden kaynaklı aşırı nadir yaşanan problemler var, beni şahsen etkilemediler.

Yaşadığım tek sorun OneUI 6.1 ile oluşan batarya sorunu, kullanım süresi bu güncelleme sonrası cidden kısaldı ve hafif ısınmalar da var, yakında düzeltileceğini umuyoruz.

@ZCPS21 @442 @meow @Violett @7450 @Vira hocalarım öncelikle hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Sizce F/P oranı olarak S23 FE mi daha önde yoksa Honor 90 mı? Bunu sormamdaki en önemli etken birisinin şarj aleti ve kulaklık ile geliyorken diğerinin sadece kutusundan kablo çıkması. Ve aradaki 6.000₺'lik fiyat farkı.

@ZCPS21 @442 @meow @Violett @7450 @Vira hocalarım öncelikle hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Sizce F/P oranı olarak S23 FE mi daha önde yoksa Honor 90 mı? Bunu sormamdaki en önemli etken birisinin şarj aleti ve kulaklık ile geliyorken diğerinin sadece kutusundan kablo çıkması. Ve aradaki 6.000₺'lik fiyat farkı.
Honor 90 fiyatına göre güzel görünüyor, fakat şahsen hiçbir zaman bu tür daha çok ucuz ürün yapan markalara güvenemiyorum. Ben ekosistemi, popülerliği ve güvenirliği yüzünden Samsung alırdım. Son karar her zaman sizin.

Honor 90 fiyatına göre güzel görünüyor, fakat şahsen hiçbir zaman bu tür daha çok ucuz ürün yapan markalara güvenemiyorum. Ben ekosistemi, popülerliği ve güvenirliği yüzünden Samsung alırdım. Son karar her zaman sizin.
Eğer ki F/P olarak değecek diyorsanız benim için uygundur hocam amacım hem uzun yıllar götürecek hem de F/P oranı yüksek bir cihaz almak :) Zaten tablet de Samsung ekosistem olur dediğiniz gibi. DeX özelliği de hoş gözüküyor.

Hepinize selam. Yaklaşık ₺17.000 bütçeyle alınabilecek en F/P telefon arayışındayım. Uzun yıllar götürebilecek bir cihaz arıyorum. Oyun ile işim yok en fazla dizi izler, PDF okurum. En önemli isteğim kamerasının iyi olması, tabiri caizse iPhone 13'e kafa tutabilecek kalitede olması :D Bu fiyat bandında Nothing Phone 2A bana çok yakın geldi. Bir de POCO X6 Pro ve Honor 90 var. Sizce hangisi daha mantıklı?

S21 FE 5G'nin Snapdragon 888 modelini öneririm.