Bütçe
₺20.000
Rog strixler güzel full size aranıyorsa. Fakat Türkiye'ye gelenler için pbt değil abs keycapsler geliyor diye duymuştum. Durum buysa keycapsler sonradan PBT değiştirilebilir eğer parlama yaparsa.
Her şeyi dört dörtlük full size bir klavye piyasada yok ne yazık ki.

Rog strixler güzel full size aranıyorsa. Fakat Türkiye'ye gelenler için pbt değil abs keycapsler geliyor diye duymuştum. Durum buysa keycapsler sonradan PBT değiştirilebilir eğer parlama yaparsa.
Her şeyi dört dörtlük full size bir klavye piyasada yok ne yazık ki.
full size olmasına gerek yok. %75, Tkl vb olabilir.

full size olmasına gerek yok. %75, Tkl vb olabilir.
Wooting 80he, Sikakeyb Castle HM80,MelGeek Made84 Pro.

Benim gibi yurt dışından getirtilecekse tercihiniz Wooting 80he zincoy case olabilir. Switch olarak gateron jade pro tercih edilebilir. Lekker v60 v2 switch ile geliyor stok olarak. Fakat eğer modül olarak getirtirseniz istediğiniz switchi seçebilirsiniz. Apex pro kullanan biri olduğum için Lekker l60 biraz ağır geldi, ondan gateron jade pro switchlere geçtim.
Eğer lube tecrübesi varsa TTC Full POM KOM Magneto switch tercih edebilirsiniz.
Yurt dışından getirtilmeyecekse Sikakeyb HM80 tercihim olurdu. Gateron jade pro switchler ile geliyor.
Eğer gateron jade pro switchler pahalı geliyorsa OWLAB Ti de deniyebilirsiniz. Daha kullanmadım fakat şuan herkes övüyor fiyat ve performans olarak. Onlarıda sipariş ettim, elime geçmesini bekliyorum.
1745961303775.webp

Ek olarak lekker l45 v2 siparişi de verdim, onu da deneyimleyeceğim.

Wooting 80he zincoy maaliyet
-Wooting 80he zincoy "UK" layout
-UK PBT Keycaps
-Bilek desteği, 8khz için ekstra kablosu, klavye yağ seti, klavye switch seti
%8 glocalzone feesi ve 60€ getiren maaliyeti ile toplam 570€ + kargoya denk geldi.
Eğer US (Ansi) layout zincoy kasa alırsanız klavyenin kendi maaliyeti 320€, 25.6€ glocalzone ödersiniz, 30-60€ arası getirene ödersiniz. Maksimum size maaliyeti kargo dahil 410€ olur. Yaklaşık 17.000₺
Bu kadar para verip garanti konusundan sıkıntı yaşayacağınız bir klavye almak yerine şuan ülkemizde olan klavyelere yönelmek daha mantıklı. Özellikle yazılım tarafı kötü olsa da Sikakeyb tarafından baya iyi şeyler duydum. Ha benim gibi maddi durumunuz ülkenin üzerindeyse Wooting alın.

Son düzenleme:
Wooting 80he, Sikakeyb Castle HM80,MelGeek Made84 Pro.

Benim gibi yurt dışından getirtilecekse tercihiniz Wooting 80he zincoy case olabilir. Switch olarak gateron jade pro tercih edilebilir. Lekker v60 v2 switch ile geliyor stok olarak. Fakat eğer modül olarak getirtirseniz istediğiniz switchi seçebilirsiniz. Apex pro kullanan biri olduğum için Lekker l60 biraz ağır geldi, ondan gateron jade pro switchlere geçtim.
Eğer lube tecrübesi varsa TTC Full POM KOM Magneto switch tercih edebilirsiniz.
Yurt dışından getirtilmeyecekse Sikakeyb HM80 tercihim olurdu. Gateron jade pro switchler ile geliyor.
Eğer gateron jade pro switchler pahalı geliyorsa OWLAB Ti de deniyebilirsiniz. Daha kullanmadım fakat şuan herkes övüyor fiyat ve performans olarak. Onlarıda sipariş ettim, elime geçmesini bekliyorum.
Eki Görüntüle 144721
Ek olarak lekker l45 v2 siparişi de verdim, onu da deneyimleyeceğim.

Wooting 80he zincoy maaliyet
-Wooting 80he zincoy "UK" layout
-UK PBT Keycaps
-Bilek desteği, 8khz için ekstra kablosu, klavye yağ seti, klavye switch seti
%8 glocalzone feesi ve 60€ getiren maaliyeti ile toplam 570€ + kargoya denk geldi.
Eğer US (Ansi) layout zincoy kasa alırsanız klavyenin kendi maaliyeti 320€, 25.6€ glocalzone ödersiniz, 30-60€ arası getirene ödersiniz. Maksimum size maaliyeti kargo dahil 410€ olur. Yaklaşık 17.000₺
Bu kadar para verip garanti konusundan sıkıntı yaşayacağınız bir klavye almak yerine şuan ülkemizde olan klavyelere yönelmek daha mantıklı. Özellikle yazılım tarafı kötü olsa da Sikakeyb tarafından baya iyi şeyler duydum. Ha benim gibi maddi durumunuz ülkenin üzerindeyse Wooting alın.
Sikakeyb'i ben de çok duydum ama kablolu olması beni biraz düşündürüyor.

Daha kullanmadım fakat şuan herkes övüyor fiyat ve performans olarak. Onlarıda sipariş ettim, elime geçmesini bekliyorum.
Şuan aktif olarak owlab ti he kullanıyorum bir iki gündür. Kesinlikle fiyat performans olmasından değil tamamen objektif yorumum olacak. Sesi bir tık daha fazla gibi geldi gateron jade prodan, fakat yazım hissiyatı bir harika. Daha hafif geliyor ve herhangi bir wobbling sesi almıyorum. Jade prolardaki wobbling sesi beni rahatsız ediyordu açıkcası. Tuşu tam bırakırken oluyordu genellikle.
Elimdeki 200 tane gateron jade pro switchler ile ne yapacağımı bilmiyorum fakat şuan Owlab Ti kullanmaya devam edeceğim gibi gözüküyor.

Owlab Ti He hakkında eleştirebileceğim tek nokta garip bir şekilde bazı switchler diğerlerinden birazcık daha ağır hissettiriyor. Bunun fabrikasyon lube ile alakası olduğunu düşünüyorum fakat şuan bana bir zorluk yaratmadı. Birkaç ay kullanımdan sonra komple switchleri söküp temizleyip tekrar yağlayacağım.

Apex Pro gen3 aldınız mı? Aldıysanız memnun musunuz?

Aldım hocam. Yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum ve şahsen çok memnun kaldım. Sevmediğim tek şey keycaps oldu fakat şu an pek önemi yok benim için. Arkadaşın önerdiği ROG STRIX klavyeleri kısa bir süre inceleme fırsatım oldu fakat ben şahsen pek sevemedim. Eğer hala aklınızdaysa kesinlikle öneririm.

Aldım hocam. Yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum ve şahsen çok memnun kaldım. Sevmediğim tek şey keycaps oldu fakat şu an pek önemi yok benim için. Arkadaşın önerdiği ROG STRIX klavyeleri kısa bir süre inceleme fırsatım oldu fakat ben şahsen pek sevemedim. Eğer hala aklınızdaysa kesinlikle öneririm.
Normalde wireless versiyonunun fiyatı 12 civarlarında dolaştığı için sikakeyb alacaktım ama 9'a buldum öyle olunca aldım. Şu anlık memnunum ben de bir tek şarjı rakiplerine göre kötü. Onun dışında şu ana kadar memnunum.