Yer
İzmir
3 Nisanda PC portu çıkıyor fakat global forumlara baktığımda çok ciddi bir puan düşüklüğü var TLOU 2 için neden sevilmedi?

Not: Hikayeyi biliyorum oyunu oynamamış olanlar lütfen bu konuyu es geçsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Spoiler olmadan ve kısaca anlatmak gerekirse. İnsanlar genel olarak hikayenin işleniş biçimini, ince ince ideoloji ittirmelerini ve kaslı bir ablamızı sevmedi.

Oynanış hakkında eleştiren pek görmedim. Hep hikaye yüzünden eleştiriyorlar, nefretin ana sebebi bu.

3 Nisanda PC portu çıkıyor fakat global forumlara baktığımda çok ciddi bir puan düşüklüğü var TLOU 2 için neden sevilmedi?

Çok fazla LGBT'ye özenen eş cinsel içerik var ve joel gittikten sonra bir anlamı kalmadı.

İlk 12 saati oldukça güzel son 12 saati rezalet derecesine yakın olan. Finaliyle rezil rüsva biten ama aslında çok güzel bir mesaj veren oyundur TLOU part 2. İntikam peşinde koşmanın kimseye bir faydası olmadığını, sadece kayıp getirdiğini açıkça işlemişler. Ancak her ne olursa olsun final böyle bitmemeliydi. İçimize su serpmeden oyunu bitirdi Naughty Dog.

Sorun Joel'in öldürülmesinden çok öldürülme biçimiydi. İnsanların ilk oyunla sevdiği ve bağlandığı bir karakteri, 2. oyunda köpek çekermişçesine öldürmek ve ardından onu öldüren karaktere sempati duydurtmaya çalışmak çok büyük bir yazarlık hatası. Abby, Joel'i daha az vahşi yöntemlerle öldürebilirdi. En basiti sadece kafasını sıkardı. Am beynini golf sopasıyla parçalamak gerçekten çok vahşice bir öldürme şekli ve böyle bir sahneden sonra insanların Abby'i sebebi ne olursa olsun affetmesini sağlayamazsın.

Naughty Dog ciddi bir risk alıp oyunun gidişatını kökten değiştirdi, hikaye çok zorlama bir tarafa kaydı ve LGBT içerisine enjekte edildi.

İki tarafın da hikayesini anlatıp sonunda herkesin kötü veya iyi olmadığını gösterdiler. Alışılagelmemiş hikaye gidişatını denediler ve ellerinde patladı. Ciddi bir fan kitlesi elde eden oyunun hikaye formatını değiştirip, ana karakterini düşman edip üstüne de LGBT'yi basınca insanlar eski oyundan aldıkları veya beklediklerini alamadı.

Oyunlar bir bütündür. Ne kadar iyi hikaye kasarsanız kasın fotorealistik veya hikaye tarzınızı yansıtacak özel bir grafik tarzı kullanmadığınız sürece hikaye anlatamazsınız.

Mekanikleriniz güzel olacak, dünyanız güzel olacak. TLOU 2 bunu başarsa da hikayede çuvallıyor. Bir şeyler yerine oturmuyor. Çok az oyun var ki bir tarafı eksik olmasına rağmen sevilsin. Ancak TLOU 2 öyle bir oyun değil.

Saçma değil. İnsanlar böyle kaoslu, münakaşalı bir oyunun içinde 2 tane kadının öpüşmesini izliyor ara sahnede.
Post apokaliptik bir evrende karakterler arasındaki romantizmi gösteren ilk iş TLOU değil. En basit örnek TWD dizisi. Ayrıca böyle bir ortamda insanların bu tarz şeyler yaşaması çok doğal bir durum.