Tofaş Doğan SL'de conta yanığı tamiri ortalama ne kadar tutar?

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Arabada uzun zamandır hararet sorunu vardı. Yıllardır gittiğimiz, işini düzgün yapan motor ustama gene gittim. Adam conta yanmış, 20.000 TL ve 3 güne hallederim dedi. Evet, işçilik çok olacak, üst kapak sökülecek vs. ama 20.000 TL bir tık fazla gibi geldi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı, ortalama ne kadar tutar? Adam bizi bulmuşken çocuğunun düğün masraflarını mı çıkarmak istedi yoksa normal piyasa mı bu?

Kolay kolay açmıyorlar artık motoru. Taslamasıdır alıstırmasıdır derken az para gitmeyecek.

Elden gecmisken radyatore, su hortumlarina falan da baktir. Kirli su dolanmasın aracta.

Hararet sorunu her zaman üst kapak contasına işaret etmez, araçta belirgin bir çekiş düşüklüğü, yağa su karıştırma veya soğutma sistemine egsoz vermiyorsa bir durun derim. Önce genleşme tankının kapağını bir değiştir, baktın hala devam ediyor müşüre bir baktır. Olmadı fanı açılır kapanır şekilde anahtarlı yaptır.

Son düzenleme:

Araçta su yok zaten antifriz var. Adam bu söylediği miktarın içinde "radyatör şişletme" de olduğunu söyledi o da temizlemek için yapılıyormuş galiba. Bir tane boruyu sıktı sert olmasından anladı herhalde conta yaktığını. Şu an yağında su yok genleşme tankının kapağını değiştirmeyi deneyebilirim. Hararet müşürü fabrikanın derecesinde 103 derece olması lazım. Fan önceden de normal çalışıyordu ama önceden hiç böyle bir sorun yoktu. Ben adamın söylediğine katılıyorum aracın devir daim sistemi sıkıntısız. Sorun motorun içindeki fazla ısıdan (Yanlış hatırlamıyorsam usta fazla kompresyonun fazla ısıya neden olduğunu söyledi.) Ben sadece fiyatı makul mü diye merak etmiştim ama çözüm önerilerinizi de deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüzde makul diyebiliriz. Fan müşürü ise genelde 90'lık olur. Doğan SL ise Tempra motor ve jigleli olması lazım. Tavsiyem radyatör ve devirdaim değişimi de yapın. Araçta su eksiltme, kaynatma falan varsa conta zarar görmüştür. Sadece antifriz olması zor. Karışım yapılıp konulur.

Su eksiltme hiç yok hocam, kaynatma da yok. Araç hararet yapınca 110 dereceye gelmeden zaten ateşleme modülü motordan fazla ısınıp gazı kesiyor. Yolun ortasında kaldım bir kere. Antifriz de BİM'den alınma yüksek ihtimal %80 su %20 antifrizdir. Fan müşürü ben 103'lük diye biliyorum ama dediğiniz gibi de olabilir tam emin değilim. Evet jigle var ama Tempra motoru değil 1.6 L.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…