Kütüphanede test çözüyorum ve gördüğünüz soruyu toplama kısmına kadar sıfır hata ile yaptım ama toplamada 9 + 4 = 12 dedim. Yani bu hataları sınavda yapmam ne kadar muhtemel? Okyanusu geçip derede boğulmak oluyor bu, ne onerirsiniz, normal bir durum sayılabilir mi?
Kütüphanede test çözüyorum ve gördüğünüz soruyu toplama kısmına kadar sıfır hata ile yaptım ama toplamada 9 + 4 = 12 dedim. Yani bu hataları sınavda yapmam ne kadar muhtemel? Okyanusu geçip derede boğulmak oluyor bu, ne onerirsiniz, normal bir durum sayılabilir mi?
Bence normal o an düşünmeden ilk aklına geleni söylediğin için kabul edilebilir ama sınavda ister istemez kontrol edeceğin için hatanın farkına varacaksındır.
Sınavda paniklemezsen odak ayrı bir seviye oluyor. Ancak uzun vadede şunları yapabilirsiniz. Sosyal medayayı ve o tarz uyarıcıları tamamen bırakın. Uyku kalitenizi arttırın. Sağlık ocağına gidin eksik vitaminlerinize baktırın ve tamamlayın. Ha bir de dikkat arttırmak için farmakolojik yöntemler var ancak doktor olmadığımdan(henüz) tavsiye veremem.
Bu tür sayılarda öncelikle büyük olanı 10 ve katlarına tamamlamayı deneyin. Örneğin 9'u 10'a tamamlamak için 1 eklemeniz gerekiyorsa diğer sayıdan da 1 çıkarın. En sonunda 10 ile 3'ü topluyor olursunuz.
Başka bir örnek 57 + 38 --> (57+3) + (38-3) --> 60 + 35 = 95.
Tabii bunu yazarak değil düşünerek 1-2 saniye içinde yapmalısınız.