Toplu taşımada oturan kişiyi başkası otursun diye kalkmaya zorlamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bursalı_Genç16
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 93
Sinir bozucu bir olay bence. Birde kendileri için değil başkaları için yer istiyorlar bu veya buna benzer olaylar yaşadınız mı hiç?
Toplu taşımalarda yaşanan bu gibi durumlarda ne yapılmalı sizce?

Lisedeyken okul dönüşünde uykumdan uyandırılıp zorla yer istenmişti O zamanlar hem yaşım küçük olduğundan hem büyüklerime olan saygımdan ses etmemiştim ama içten içe antipati besledim bu tür yaşlı kesime. Ayrıca büyük bi çoğunluğunun sebepsiz yere saygı duyulmayı hak etmediğini düşünmeye başladım.

Sırf benden daha fazla yaşadı diye saygı duymamı bekliyorlar, hiçbir zaman vermedim vermem de. Hamile veya kucağına elinde bebek çocuk olan yoksa umurum dışı.

Böyle bir durum hiç yaşamadım, yaşarsamda o anki yorgunluğuma ve karşımdakinin üslubuna göre değişir. Yorgunsam vermem, diretirse konu kavgaya kadar gider.

Son düzenleme:

Yer isterken kullandıkları üslup çok önemli aslında bir de teşekkür bile etmemeleri daha kötü.

Böyle bir durum hiç yaşamadım, yaşarsamda o anki yorgunluğuma ve karşımdakinin üslubuna göre değişir. Yorgunsam vermem, diretirse konu kavgaya kadar gider.

Zaten karşı taraftar diretir hemen pes etmez.

Son düzenleme:
Benim başıma gelmedi lakin birebir şahit oldum. Otobüste bir kadın, çocuğu kaldırmak istedi. Çocuk tahmini 2. sınıf öğrencisi. Okuldan akşam vakti dönüyor zaten yorulmuş. 8 yaşında bir kişi için bile bu durum yorucu bir durum. Ben çocuğu kaldırtmadım. "Bu çocuğa dokunma, zaten yorgun. Bir sürü oturan kişi var, onlardan yer iste." dedim. Sonrasında kadın seslenmedi başka birisi kalktı yer verdi oraya oturdu.

Çok iyi yapmışsınız otursun çocuk zaten akşam dönüyormuş evine bir de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…