Yer
Trabzon
Merak ediyorum. Toplumumuz bence cahil fakat daha cahil bir toplum mu oluyoruz ya da bu cahillikten kurtuluyor muyuz? Yeni nesil büyüdükçe toplumumuz daha da gelişir diye düşündüm ancak cahilliğimiz giderek artmaya devam mı ediyor? Biz nereye gidiyoruz? Bu toplum gerçekten cahil mi?

Cahillikten kurtulmuyoruz. Bizim toplumumuz, cahil oğlu cahildir. Siyasal İslam beyinlerini yıkamıştır, mantıklı düşünme ve sorgulama yetisini elinden almıştır. İnsanlarımızın bilinci kapalı.

Peki nereye kadar gidecek böyle hiç mi gelişmeyecek bu toplum hadi öncede teknoloji yoktu kitap yoktu bilgi yoktu şimdi her şey 1 parmak altında neden bu cahiliyet devam ediyor. Neden bu toplum (yaşlı kesimi katmıyorum) bir silkelenip kendine gelmiyor?

Peki nereye kadar gidecek böyle hiç mi gelişmeyecek bu toplum hadi öncede teknoloji yoktu kitap yoktu bilgi yoktu şimdi her şey 1 parmak altında neden bu cahiliyet devam ediyor. Neden bu toplum (yaşlı kesimi katmıyorum) bir silkelenip kendine gelmiyor?
Öğrenme isteği yok millette. Gelişigüzel öğrenirse öğrenir, öyle çok araştırma yapıp bir şey öğrenen insan tanımıyorum. Özellikle yaşını başını almış insanlar tamamen gelişigüzel öğreniyorlar.

Cahillikten kurtulmuyoruz. Bizim toplumumuz, cahil oğlu cahildir. Siyasal islam beyinlerini yıkamıştır, mantıklı düşünme ve sorgulama yetisini elinden almıştır. İnsanlarımızın bilinci kapalı.
Senin bahsettiğin grup toplumun çoğunluğunu oluşturmuyor. Yine de neredeyse yarı yarıya; ama şu an Atatürkçüler çoğunlukta bence. Belki de yüzde 5–10 daha fazladır Atatürkçüler.

Son düzenleme:
Siyasal İslam. İnsanların bilinçleri kapalı. Kimse hiçbir şeyi sorgulamıyor. Evine 1 ekmek alamayan adam şükür şükür diyor. :)

Yani siyasal İslam bu genç toplumu da etkiliyor mu onların da mı aklı yok. Gerçekten bu topluma hayret etmeye başladım.

Yok. Sen cahiline denk gelmişsin.
Yok be hocam bu denk gelme değil inan.

Öğrenme isteği yok millette. Gelişigüzel öğrenirse öğrenir, öyle çok araştırma yapıp bir şey öğrenen insan tanımıyorum. Özellikle yaşını başını almış insanlar tamamen gelişigüzel öğreniyorlar.

Yaşlı kesimi inan muhabbete dahil etmiyorum onlar zaten ayrı kafa ayrı bir dünya ama bu genç toplumu anlayamıyorum. Teknolojinin bizi geliştirmesi gerekirken daha cahil hale getiriyor gibi.

Bilmiyorum ama siyasal İslam yaşlı toplumu etkilerken genç toplumu bu teknoloji oyun yapay zeka beyinlerini kullanmamaya teşvik edik bir nesil ortaya çıkarıyor gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kolektivizm baş ağrıtır; bireyselcilik ise bireyin kendisine odaklanmasını, kendisini hem fiziksel hem zihnen geliştirmesini ve daha mutlu, daha rahat bir yaşam yaşamasını sağlar. O sebeple, hangi toplum cahil ya da değil, pek ilgilenmiyorum ve kendimi düşünüyorum. Size de aynısını öneririm.

Kolektivizm baş ağrıtır; bireyselcilik ise bireyin kendisine odaklanmasını, kendisini hem fiziksel hem zihnen geliştirmesini ve daha mutlu, daha rahat bir yaşam yaşamasını sağlar. O sebeple, hangi toplum cahil ya da değil, pek ilgilenmiyorum ve kendimi düşünüyorum. Size de aynısını öneririm.

Zaten öyle yaşıyorum. Ancak iş hayatında bu cahil toplum insanı aşırı derecede yoruyor.