Şimdi gördüm kusura bakmayın
Regülatörüm var yazmıştım zaten + olarak online UPS kullanmak kasamdaki biriken elektriği nasıl atmamı sağlayacak?
Ben zaten buraya trafo yapılırken dalgalanmadan bozulduğunu düşünüp regülatör aldım stabil voltaj versin diye ama toprak işimi çözmüyor.
Sizede geç cevap verdiğim için özür dilerim...
Dün evdeki prizleri kontrol ederken sarı yeşil toprak kablosu gördüm.
Bugün voltmetre istedim arkadaşımdan sağ olsun getirdi.
Amacımda toprağın nötr e bağlı sahte toprakmı yoksa gerçek toprakmı olup olmadığını anlamaktı çünkü eski binalarda bir prize çekilip diğerine çekilmeme olayları olabiliyormuş malum türkiyedeyiz işini bilmeyen usta çok
her neyse az öncede
Elektrik panomu açtığımda nötr'e toprak kablosu köprülenmiş ve sarılmış ben onu görmeme rağmen ölçümlerimi yaptım ve toprağın olmadığını gördüm
Faz ile nötr ü ölçtüm 230 çıktı
Nötr ile toprağı ölçtüm 0 çıktı toprak ile fazı ölçtüm 230 çıktı demek ki bu köprülendiği iddiasını daha da güçlendiriyor ki gözümlede gördüm elektrik panosunda.
Size de yaptığınız yorum için öncelikle teşekkür ederim ama o olay öyle işlemiyormuş araştırdığıma göre.
Saksıya toprak doldurup kendime toprak çekersem odam için PC'deki stresi daha da arttırır diye okudum.
Bana göre mantıksız geldi fakat olmamasından iyidir diye de düşünüyorum sizde haklı olabilirsiniz.