dawgsu

Üyecik
SQM ile bufferbloat sorununu çözmek için ikinci elden 900 TL’ye Archer AX23 buldum. Karşılaştığım ilk sorun, reklam engelleme gibi yazılımlar için hafızanın 8 MB ile kısıtlı olması ve harici depolama için USB portu bulunmamasıydı. Diğer bir sorun ise 250 Mbps hızımı 25 Mbps’ye kısıtlarsam ancak bufferbloat testi A+ gösteriyordu ve işlemciler %100’e dayanmıyordu.

Wi-Fi’ye benimle beraber 2 aile bağlanacağından SQM’den vazgeçtim, stok firmware’ye dönünce sorunlar düzeldi.

Router’a 9 kişi, birçok cihaz bağlanmasına rağmen yoğun saatlerde OFDMA ve TWT sayesinde ping artışı veya paket kaybı gözlemlemedim.

Sonuç olarak ne değişti derseniz, OFDMA özellikli 4 anteni olan ve havalı görünen bir router oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özellik bakımından Mi Router Gigabit ile arasında donanımsal pek fark yok hatta neredeyse aynı gibi. Evimde 50mbit kablonet kullanıyorum. Kablonetin modemi köprü modunda Mi 4A'nın normal versiyonuna bağlı. SQM yüklediğimde cihazımın işlemcisi yetişemediğinden normal halden daha kötü oluyor. SQM için Gigabit versiyonuna geçmek istiyordum fakat konunuzu görünce açıkcası çok geçmek istemiyor gibiyim. Mi 4A fiyatlarında geçebileceğim bu cihazlardan daha iyi router var mı acaba OpenWRT destekleyen ?

İkinci elden AX23 satmıştım 900 TL'ye geçenlerde. Acaba siz misiniz :)

AX23 bende de vardı ama ben çok beğenmemiştim. WiFi performansı eh... Eski 802.11ac 4x4 MUMIMO cihazım ile çok bir farkı yoktu çünkü bu 802.11ax 2x2'ydi. Neredeyse aynı performansı veriyorlardı diyebilirim (yakından) ama uzaktan fark oluyordu. Demek anten dBi'leri farklıymış.

İşlemcisi iki çekirdeki olduğu için de çok iyi değildi. MT7621DAT çok iyi değil. Keenetic'lerde olan MT7981B de iki çekirdekli olmasına rağmen çok daha iyi.

Ama gel gelelim en büyük sorunu flash ve RAM. OpenWRT forumlarında ve chat'inde bu cihazdan bahsedince resmen dalga geçiyorlardı...

Gene de ucuz ve bütçe dostu bir cihaz. 100 Mbps paketler ve altı için iyi. Yeri var. Çöp değil.