SQM ile bufferbloat sorununu çözmek için ikinci elden 900 TL’ye Archer AX23 buldum. Karşılaştığım ilk sorun, reklam engelleme gibi yazılımlar için hafızanın 8 MB ile kısıtlı olması ve harici depolama için USB portu bulunmamasıydı. Diğer bir sorun ise 250 Mbps hızımı 25 Mbps’ye kısıtlarsam ancak bufferbloat testi A+ gösteriyordu ve işlemciler %100’e dayanmıyordu.
Wi-Fi’ye benimle beraber 2 aile bağlanacağından SQM’den vazgeçtim, stok firmware’ye dönünce sorunlar düzeldi.
Router’a 9 kişi, birçok cihaz bağlanmasına rağmen yoğun saatlerde OFDMA ve TWT sayesinde ping artışı veya paket kaybı gözlemlemedim.
Sonuç olarak ne değişti derseniz, OFDMA özellikli 4 anteni olan ve havalı görünen bir router oldu.
Wi-Fi’ye benimle beraber 2 aile bağlanacağından SQM’den vazgeçtim, stok firmware’ye dönünce sorunlar düzeldi.
Router’a 9 kişi, birçok cihaz bağlanmasına rağmen yoğun saatlerde OFDMA ve TWT sayesinde ping artışı veya paket kaybı gözlemlemedim.
Sonuç olarak ne değişti derseniz, OFDMA özellikli 4 anteni olan ve havalı görünen bir router oldu.
Son düzenleyen: Moderatör: