Merhabalar, bu cihazın ağ ayarlarında problem yaşıyorum. Şöyle: Alt katta TP-Link Archer AX53 router var. Bunları birbirine bağlamaya çalıştım. Portlardan 2 metrelik kabloyla 700 Mbps hız alıyorum, ama router’ı yukarı götürdüğümde hız 94 Mbps’de takılı kalıyor. CAT 7 kablo da aldım. Yukarı kat ile kablo mesafesi ise 16 metre.
Bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok
@Recep Baltaş
-
Kablo Kontrolü:
- CAT 7 kablonuzun her iki ucunun da sağlam bir şekilde bağlandığından emin olun. Kablonun iç kısmında bir hasar olmamalıdır.
- Kablonun uçlarının düzgün bir şekilde krimplenip krimpelenmediğini kontrol edin.
-
Router Ayarları:
- TP-Link Archer AX53 router'ınızın en son yazılım güncellemelerine sahip olduğundan emin olun. Gelişmiş ayarlar menüsünden güncelleyebilirsiniz.
- Router'ın WAN ve LAN ayarlarını kontrol edin; AUTO veya 1000 Mbps olarak ayarlandığından emin olun.
-
Kablo Mesafesi ve Konumlandırma:
- Kablonuzun mesafesi 16 metre olduğu için, bu uzunluk CAT 7 kablo için uygun bir mesafedir. Ancak kablonun başka elektronik cihazlardan veya duvarlardan uzak durması sinyal kalitesini artırabilir.
- Kablonun geçtiği yol üzerinde herhangi bir darbe veya bükülme olmadığını kontrol edin.
-
Ağ Yük Dengeleme:
- Ağda herhangi bir cihazın aşırı bant genişliği tüketip tüketmediğini kontrol edin. Özellikle video akış veya büyük dosya indirme işlemleri hız düşüşüne neden olabilir.
-
Test ve İzleme:
- Aynı bağlantıyı farklı bir cihaz üzerinde test edin. Eğer hız düşüşü devam ediyorsa, sorun kablolamada veya router ayarlarında olabilir.
- Hız testi uygulaması (örneğin, Speedtest) ile hem alt katta hem üst katta hız testi yaparak sonuçları karşılaştırın.
-
Alternatif Yöntem:
- Eğer sorun devam ediyorsa, internet servis sağlayıcınız ile iletişime geçerek destek talep edin. Sorun servis sağlayıcınızdan kaynaklanıyor olabilir.
Sorunun devam etmesi halinde ek cihazlar veya ağ yapısı hakkında bilgi almak için daha fazla detay sağlayabilirsiniz.