Detaylar
Kim cevapladı?Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
V2 hakkında bir bilgi yok. Herhangi bir donanım farkından dolayı farklı versiyon olmuş olabilir. Kimse bilmiyor şimdilik. Buna ait bir kaynak yok.
Muhtemelen çok farkları yoktur ama kesin bilmiyorum. Belki çok küçük bir farktır (sensör, LED gibi minik şeyler), belki de çok büyük bir farktır (Broadcom yerine MediaTek çip kullanıyordur). Bunu ait kaynak yok şu an o yüzden kimse cevaplayamaz.
@29229,
Hocam şimdi TP-Link Archer BE230 mu alayım ya da Huawei BE3 Pro mu hangisinin çekim gücü daha iyidir?
V2 hakkında bir bilgi yok. Herhangi bir donanım farkından dolayı farklı versiyon olmuş olabilir. Kimse bilmiyor şimdilik. Buna ait bir kaynak yok.
Muhtemelen çok farkları yoktur ama kesin bilmiyorum. Belki çok küçük bir farktır (sensör, LED gibi minik şeyler), belki de çok büyük bir farktır (Broadcom yerine MediaTek çip kullanıyordur). Bunu ait kaynak yok şu an o yüzden kimse cevaplayamaz.
Hocam şimdi TP-Link Archer BE230 mu alayım ya da Huawei BE3 Pro mu hangisinin çekim gücü daha iyidir?
Son düzenleyen: Moderatör:
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
İkisi de BE3600 segment ürünü. İkisi de iki adet 2.5G portu var. İkisinin de anten sayısı aynı ve anten konfigurasyonu aynı, 2x2 MU-MIMO.@29229,
Yani çekim güçü aşağı yukarı tıpa tıp aynı olur.
İkisi de dört çekirdek işlemci. Ama Huawei 1.4GHz hızında, TP-Link ise 2.0GHz.
Tek farkları WiFi çipleri. TP-Link Broadcom kullanıyor. Huawei Qualcomm kullanıyor. Ben şahsen Qualcomm'da daha iyi tecrübeler yaşadım.
Bütçe kısıtlı değilse Keenetic ürünleri daha iyi bence. Hero ile iki oda yanda 600-700 Mbps hız alıyorum. KeeneticOS de çok güzel. WiFi 7 bence gerekli değil. Hele 6GHz yoksa hiç gerekli değil. Bu BE3600 segment ürünlerinde 6GHz yok.
Ama ucuz olsun diyorsanız Huawei daha mantıklı. Qualcomm olduğu için ileride OpenWRT destekleme ihtimali de var.
İkisi de BE3600 segment ürünü. İkisi de iki adet 2.5G portu var. İkisinin de anten sayısı aynı ve anten konfigurasyonu aynı, 2x2 mu-mımo.
Yani çekim güçü aşağı yukarı tıpatıp aynı olur.
Tek farkları Wi-Fi çipleri. TP-Link Broadcom kullanıyor. Huawei Qualcomm kullanıyor. Ben şahsen Qualcomm'da daha iyi tecrübeler yaşadım.
Bütçe kısıtlı değilse Keenetic ürünleri daha iyi bence. Hero ile iki oda yanda 600-700 Mbps hız alıyorum. Keeneticos de çok güzel. Wi-Fi 7 bence gerekli değil. Hele 6GHz yoksa hiç gerekli değil. Bu BE3600 segment ürünlerinde 6GHz yok.
Ama ucuz olsun diyorsanız Huawei daha mantıklı. Qualcomm olduğu için ileride OpenWrt destekleme ihtimali de voglw
İkisi de BE3600 segment ürünü. İkisi de iki adet 2.5G portu var. İkisinin de anten sayısı aynı ve anten konfigurasyonu aynı, 2x2 mu-mımo.
Yani çekim güçü aşağı yukarı tıpatıp aynı olur.
Tek farkları Wi-Fi çipleri. TP-Link Broadcom kullanıyor. Huawei Qualcomm kullanıyor. Ben şahsen Qualcomm'da daha iyi tecrübeler yaşadım.
Bütçe kısıtlı değilse Keenetic ürünleri daha iyi bence. Hero ile iki oda yanda 600-700 Mbps hız alıyorum. Keeneticos de çok güzel. Wi-Fi 7 bence gerekli değil. Hele 6GHz yoksa hiç gerekli değil. Bu BE3600 segment ürünlerinde 6GHz yok.
Ama ucuz olsun diyorsanız Huawei daha mantıklı. Qualcomm olduğu için ileride OpenWrt destekleme ihtimali de var.
Hocam TP-Link Archer BE230 V2 versiyonu sipariş verdim öğlen ama ne yapayım, sizce iptal edeyim mi, kalsın mi? ya da Huawei BE3 Pro mu alayım, Keenetic pahalı geldi bana.
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Hocam artık aldıysanız iptal etmenin çok bir anlamı yok dediğim gibi donanım olarak neredeyse aynı cihazlar ama şimdi @25457 upload konusunda çok sorun yaşadığı için şahsen artık tavsiye eder miyim bilmiyorum. Ben ve çoğu kişide sorunsuz ama onda sorunlu, onunki de V1 olmasına rağmen.Hocam TP-Link Archer BE230 V2 versiyonu sipariş verdim öğlen ama ne yapayım, sizce iptal edeyim mi, kalsın mi? ya da Huawei BE3 Pro mu alayım, Keenetic pahalı geldi bana.
V2 olduğunu nereden biliyorsunuz? Nereden aldınız ve ne kadara?
Eğer içiniz rahat olacaksa iptal edip Huawei alın derim. Çünkü TP-Link Broadcom olduğu için OpenWRT gelmesi imkansız. Bu kesin bilgi. Ama Huawei'ye ileride gelebilme ihtimali var az da olsa.
Keenetic Hero pahalı evet ama eğer fazla kablolu girişe ihtiyacınız yoksa Keenetic Challenger 3350 TL. Aynı cihaz neredeyse.
Hocam artık aldıysanız iptal etmenin çok bir anlamı yok dediğim gibi donanım olarak neredeyse aynı cihazlar ama şimdi @25457 upload konusunda çok sorun yaşadığı için şahsen artık tavsiye eder miyim bilmiyorum. Ben ve çoğu kişide sorunsuz ama onda sorunlu, onunki de V1 olmasına rağmen.
V2 olduğunu nereden biliyorsunuz? Nereden aldınız? Ve ne kadara?
Eğer içiniz rahat olacaksa iptal edip Huawei alın derim. Çünkü TP-Link Broadcom olduğu için OpenWrt gelmesi imkansız. Bu kesin bilgi. Ama Huawei'ye ileride gelebilme ihtimali var az da olsa.
Keenetic Hero pahalı evet ama eğer fazla kablolu girişe ihtiyacınız yoksa Keenetic Challenger 3350 TL. Aynı cihaz neredeyse.
Bu satıcıdan aldim hocam soru sordan yazdım EU 2.0 dedi ve 1 gigabit internet kullanacağım hocam onun için alacağım.
Dosya Ekleri
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Hocam diğer satıcılarda Hepsiburada'nın kendisi vardı, 2.500 TL, keşke ondan alsaydınız en azından elinize geldiğinde açıp kullansanız bile iade alırlardı.Bu satıcıdan aldim hocam soru sordan yazdım eu 2.0 dedi
Neyse bence çok bir problem olacağını sanmıyorum. Belki V2 daha iyidir, şu an belli değil. Bence memnun olursunuz hocam zaten yorumlara bakarsanız 1000 Megabit'ten tut VDSL'e kadar çoğu kişi memnun.
Geldi hocam V2 olarak. Routerın arayüzüne baktım, ayarları vs. hoşuma gitti. Bir de antenlerdeki koruma jelatinini çıkarmaya gerek var mı?Hocam diğer satıcılarda Hepsiburada'nın kendisi vardı, 2.500 TL, keşke ondan alsaydınız en azından elinize geldiğinde açıp kullansanız bile iade alırlardı.
Neyse bence çok bir problem olacağını sanmıyorum. Belki V2 daha iyidir, şu an belli değil. Bence memnun olursunuz hocam zaten yorumlara bakarsanız 1000 Megabit'ten tut VDSL'e kadar çoğu kişi memnun.
@29229, @Liguori
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Yok.Bir de antenlerdeki koruma jelatinini çıkarmaya gerek var mı?
Zaten istesen de çıkaramazsın ben denemiştim. Çıkarılmaması gerekiyormuş zaten.