TP-Link Archer C5v IPTV izletmiyor

yerliplaka07

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar. İnternetim TTNET fiber 500 Mbit. IPTV'yi Box'tan izliyorum. Ne zaman ki IPTV'yi açsam, kısa süre sonra evin interneti kopuyor ve geri gelmesi 5-10 dakika sürüyor.
IPTV kullanmadığım zamanlar kesinlikle internet kopmuyor. Defalarca denedim, sadece IPTV'yi açtığımda kısa sürede internet kopuyor. Modem Telekom'un verdiği TP-Link Archer C5v.

Ben Keenetic modem kullanıyorum. Sana benzer bir sorunu geçenlerde yaşadım. Ben de box üzerinden izliyorum. Box ı her açtığımda modemde anlık olarak internet kopup tekrar bağlanıyor.
Modem portlarındaki STP protokolünü CLI üzerinden komut girerek devre dışı bırakıp düzeltmiştim.
TP-Link'te de aynı sorun olabilir ama süreç hakkında müşteri hizmetleri ile görüşmeni tavsiye ederim.

Bir de burayı incelemeni tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Benim modem'de IGMP snooping denen bölüm yok, o yüzden attığınız linkteki ayarları deneme şansım yok maalesef. Galiba modem root olmadan o tür geliştirici ayarları çıkmıyor. Root da hiç yapmadım, o da ayrı bir konu. Başka çaresi olsa iyi olurdu.

TV'nin kendi DNS adresine 1: 192.168.1.1 2: 8.8.8.8 girip dener misin sıralamayı değiştırme aynen bu şekılde gir...

Ozaman boxun kendı Dns ayarlarına yazdıklarımı gir..
Benim box bundan ve dns ayar bölümü çok aşamalı burda tam olarak nereye değişeceğim. Linkten videoyu izlerseniz ne demek istediğimi anlıcaksınız. Sadece dns 1 ve dns 2 sekmesinden önce de gelen ayarlar var onlar ne olacak.

Sırasıyla yazıyorum İp adres : değiştırme sendekı kalsın
Gateway : 192.168.1.1 yazıyordur değiştirme.
Networdk Prefix : 24
Dns 1 : 192.168.1.1
Dns 2 : 8.8.8.8 saved tamam

Deneme şansın oldu mu dediğim yönte mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…