NetMaster bu işin neresinde? Internet eğer Ethernet kablo ile geliyorsa sizin neden DOCSIS modeme ihtyiacınız var onu çözmeye çalışıyorum.C80 Modeminin QoS özelliğini kullandığımı sanıyordum ( Değerleri verdiğim halde) aksine kullanamıyor musun diyorsunuz
Bana bu bağlantı şeması kurulumunu da Kablonet'teki yetkili kişiler yapmıştı. Bende gönül rahatlığıyla interneti sağlıklı kullanıyorum sanıyordum.
Detaylar
Kim cevapladı?ilkeryuksel
Uzman
Hocam şöyle özet geçmeye çalışayım dilim döndüğünce,NetMaster bu işin neresinde? Internet eğer Ethernet kablo ile geliyorsa sizin neden DOCSIS modeme ihtyiacınız var onu çözmeye çalışıyorum.
Binaya kablonet dairelere kadar hat vermiş. Eve taşındığımda bu resimdeki mavi ethernet kablolarını fark ettim. Diğer odalara da internet sağlayabilmek için kablonet yetkililerini çağırıp bu işi çözmelerini istedim. Onlarda bu şekilde bir kurulum yaptılar.
Docsis modemim PC odasında duruyor. (Kablo TV ve Net için) Yetkililerde modeme kablo kanallarının olduğu kutudan mevcut olan hattı odaya bağlayıp oradan çıkış verip modeme baglantı sagladılar. Bana birde router almammı önerdiler bu şekilde diğer odalara wifi desteği de verebileceğimi söylediler. Bağlantı hızım testlerde 100 olarak geliyor sorunsuz. Ama ping'im ve bufferbloat gördüğünüz üzere vasat durumda..
Doğru bağlantı şeklinin bu olduğunu düşünmüyorsanız bana bir yol gösterebilir misiniz. Kendimce düzeltmeye çalışayım.
Chat GPT'den mevcut duruma göre doğru bir kurulum şeması hazırlamasını istediğimde
Kod:
Ana İnternet Hattı (Kablonet)
↓
Netmaster Modem
↓
Archer C80
(Router - WiFi)
↓
TL-SG108 V6 Switch
↓ ↓
Odalara Ethernet
(PC, TV vb.)
Bana boyle bir düzen gösteriyor. Yanlış bişi yapmaktan korkuyorum açıkcası
Hocam şunu fark ettim, Modem PC odasından Coax portu ile internet sağlıyor. Bu şekilde olunca PC odamdan evin diğer odalarına hattı dağıtabiliyorum.NetMaster bu işin neresinde? Internet eğer Ethernet kablo ile geliyorsa sizin neden DOCSIS modeme ihtyiacınız var onu çözmeye çalışıyorum.
Son düzenleme:
Zeref
Yetkin
- Makaleler
- 1
Eki Görüntüle 70284
TEst sonucu boyle hocam, pek fark yok gibi.
Archer C80 modemin OpenWrt desteği yok diye biliyorum.
Benim bağlantı türümden mi kaynaklanıyor bu sorun bilmiyorum. Kablonet kurulumumum falan mı yanlış.
@Recep Baltaş Hocam'dan bir cevap bekliyorum![]()
2 komudu sırasıyla test ettiniz mi hocam? Aksine artması garip. Evet C80 modemin OpenWrt desteği yokmuş. Yeni router almak veya şemayı değiştirmek muhtemelen işe yarayacaktır.
ilkeryuksel
Uzman
EVet hocam ikisinide sırasıyla test edip denedim. ilk önerinizdeki komutu denediğimde F sonucunu aldım. 2. önerinizde yine B sonucunu alınca o şekilde kullanmaya devam ediyorum.2 komudu sırasıyla test ettiniz mi hocam? Aksine artması garip. Evet C80 modemin OpenWrt desteği yokmuş. Yeni router almak veya şemayı değiştirmek muhtemelen işe yarayacaktır.
Zeref
Yetkin
- Makaleler
- 1
EVet hocam ikisinide sırasıyla test edip denedim. ilk önerinizdeki komutu denediğimde F sonucunu aldım. 2. önerinizde yine B sonucunu alınca o şekilde kullanmaya devam ediyorum.
Ben ilkinde F'den C'ye yükselmiştim, sanırım zaten iyi değerleri pek etkilemiyor.
ilkeryuksel
Uzman
Evin mevcut intenet şemasını bi şekilde çizmeye çalıştım. Buradaki kurulumu bi incelemenizi varsa yanlışlığı düzeltmenizi rica edeceğim.
Ping sorunumu bi şekilde çözemiyorum
@Recep Baltaş
Bağlanma semasini cizerek anlatmaya calistim inceler misiniz?NetMaster bu işin neresinde? Internet eğer Ethernet kablo ile geliyorsa sizin neden DOCSIS modeme ihtyiacınız var onu çözmeye çalışıyorum.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
S Serisi tabletlerin pil performansı S Serisi telefonlara benziyor mu?
- Mr. Soprano
-
Rehber Gaming laptoplarda 165 Hz ve 240 Hz arasında kayda değer fark var mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
2.600 TL'ye satılan MediaTek MT7927 ile router yapmak mantıklı mı?
- shiedae3
-