anon

Uzman
Arkadaşlar merhaba, Superonline tarafından verilen TP-Link EB810v BE19000 bu model router'a müdahale etmemiz gerekiyor.

Fakat firmware konusunda sıkıntı yaşamaktayız. Superonline, cihazı kendisine göre konfigüre etmiş. Bu cihazı sıfırlamanın, normal haline getirmenin bir yolu var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, Superonline tarafından verilen TP-Link EB810v BE19000 bu model router'a müdahale etmemiz gerekiyor.

Fakat firmware konusunda sıkıntı yaşamaktayız. Superonline, cihazı kendisine göre konfigüre etmiş. Bu cihazı sıfırlamanın, normal haline getirmenin bir yolu var mıdır?
Kullanıcı adı ve WAN şifre mi alacaksın içinden.

Süper online kendine göre konfigüre etmiş cihazı. Hiçbir şeyine müdahale edilmiyor. Standart kullanmak için bir Firmware vs var mı diye bakındım da bulamadım.

Süper online kendine göre konfigüre etmiş cihazı. Hiçbir şeyine müdahale edilmiyor. Standart kullanmak için bir Firmware vs var mı diye bakındım da bulamadım
Firmware var mı bilmiyorum olmayabilir ama gerçekten kısıtlılıklarla dolu bir cihaz olduğu için o cihazdan vazgeçip yerine başka cihaz kullanılmasını da istemiyor sanırım WAN şifresini bile vermiyor. Yazılımla öğrenip cihazı kutusuna kaldırıp kendi routerımı kullanmaya ancak öyle başlayabildim. Sıkıntılı gerçekten.

Selam. Konudan şimdi haberim oldu. Aynı cihaza bende sahibim. İnternette ne custom firmware mevcut, Ne de orjinal yazılımı. Kırmanın yolu var fakat orjinal yazılımını bir şekilde bulmanız gerekiyor. Ardından Agile Server programı ile cihaz boot olurken bilgisayardan cihazın WAN Ethernet portuna bağlanmanız gerekiyor. Ayrıyetten cihazın Backup dosyasını editleyecek bir program yok. Eğer bunu yapabilecek bir program olursa cihazı kırabiliyorsun aslında. Çünkü cihazın ben bir şekilde İlk yüklenirken TPlink logosunu değiştirmeyi başardım. Onun haricinde yazılımına dokunamadım. SFP portunu vs kullanamıyorum. Led özellikleri adam akıllı çalışmıyor ve Wifi kendi kendine 20 gün sonra falan ip dağıtmamaya başlıyor. Cihaz tamamiyle sorunlu. THH'ye başvurdum ve bunun ile alakalı youtube'a video pasladım. Bakalım ne zaman tınlayacaklar.

Not: Tp-link kesinlikle bu konuya dönüş yapmıyor. Garantisi 2 yıl daha devam ediyor. Git türkcelle ver onlar ilgilensin diyor. Türkcell'den çıktığım için de kendileri hiç ama hiç ilgilenmiyor. Türkcell'in sayfasında müşteri dışı form gibi bir sayfa var. Oradan kayıt açamıyorum çünkü siteleri bozuk. Hata veriyor sürekli. Ekran resimleri ile kanıtlarım var. Bakalım süreç ne olacak.

Aynı modrm bende kullandım. Sol un arayüzünde güncelleme yok. Kısıtlı içerik sunmuşlar. Simetrik bağlantı için aldım. Qos i yazılımsal donanım olarak yok bu modelde. Sadece upload a mudehale ediyor. Forumda ma5671a ile doğrudan sfp portundan internet alınıyor. Fakat kafasına göre wan portu bazan 2,5g bağlantı gözüküyor sonra modem düşüyor tekrar ip aldığında 1g ye düşüyor. Hız testlerinde 2.5g wan alırsa 1.2 indirme 1g wan alırsa 900 civarı veriyor. Full 2.5g indirme yapamadım ben. Keenetic heroya geri dönüş yaptım. Yazılım atmak isterdim. Fakat bu modelin ledleri be19000 orjınal modemden farklı sanırım. Tamamen kenilerine tipi aynnı ama alt model üretmiş olabilirler. Güncel yazılım sürümlerinde wan hatalatını düzeltmişler ayrıca.

Aynı modrm bende kullandım. Sol un arayüzünde güncelleme yok. Kısıtlı içerik sunmuşlar. Simetrik bağlantı için aldım. Qos i yazılımsal donanım olarak yok bu modelde. Sadece upload a mudehale ediyor. Forumda ma5671a ile doğrudan sfp portundan internet alınıyor. Fakat kafasına göre wan portu bazan 2,5g bağlantı gözüküyor sonra modem düşüyor tekrar ip aldığında 1g ye düşüyor. Hız testlerinde 2.5g wan alırsa 1.2 indirme 1g wan alırsa 900 civarı veriyor. Full 2.5g indirme yapamadım ben. Keenetic heroya geri dönüş yaptım. Yazılım atmak isterdim. Fakat bu modelin ledleri be19000 orjınal modemden farklı sanırım. Tamamen kenilerine tipi aynnı ama alt model üretmiş olabilirler. Güncel yazılım sürümlerinde wan hatalatını düzeltmişler ayrıca.
Hocam ma5671a dan kastınız nedir? Bu cihaza bir şekilde SFP takılmış mı ? o konuyu bana link olarak atabilirseniz sevinirim.

Burdaki klavuzla huaweı sfp modülünden internet aldım. Sonra modülü tp link router a taktım. Ppeo ayarını girdim sfp portundan wan bağlantı alıyor.

Ben maalesef router üzerinden SFP modülüne erişim sağlayamıyorum. SFP portu direkt olarak kilitli. Ayrıca Wan portu hangisi olsun SFP mi yoksa ethernetWan portumu diye seçenek sorması lazım. Benim Wan portunu seçebilmem lazım. Ama seçtirtmiyor. Direkt olarak Ethernet Wan portu aktif geliyor. :(

Ben maalesef router üzerinden SFP modülüne erişim sağlayamıyorum. SFP portu direkt olarak kilitli. Ayrıca Wan portu hangisi olsun SFP mi yoksa ethernetWan portumu diye seçenek sorması lazım. Benim Wan portunu seçebilmem lazım. Ama seçtirtmiyor. Direkt olarak Ethernet Wan portu aktif geliyor. :(
router ile sadece yonlendirici modunda wandan eternet aliyor. orjinal yazilimi olsan portlari ayarlaya biliriz. recep beyin rehberindeki sfp dogrudan baglanti yaparsaniz algiliyor