Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Serkan Doğan

Başarılı
Selam arkadaşlar, bir süre kablolu internet kullanamayacağım. Bu yüzden biraz uygun fiyatlı USB Wi-Fi adaptör aldım. TP-Link Archer T2U AC600 V3 model USB Wi-Fi ve güncel driver yüklü bir şekilde kullanıyorum fakat ara ara bağlantı kopuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Model olarak Keenetic Hopper DSL AX1800 Mesh Wi-Fi 6 ve Anakart olarak ASUS H81 M-P Plus kullanıyorum. Hem 2.4 GHz hem 5 GHz tek Wi-Fi üzerinden aktif.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kopukluğu hangisinde yaşıyorsun, 2.4 GHz'de mi yoksa 5 GHz'de mi?

Eğer 5 GHz'de yaşıyorsan ve modem ile arandaki mesafe uzak ise bu gayet normal. 5 GHz kullanırken modeme yakın olman gerekiyor. Cihazın ile modem arasındaki mesafe kısa olmalı. Örneğin ikisinin de aynı odada bulunması gerekir.

Kopukluğu hangisinde yaşıyorsun, 2.4 GHz'de mi yoksa 5 GHz'de mi?

Eğer 5 GHz'de yaşıyorsan ve modem ile arandaki mesafe uzak ise bu gayet normal. 5 GHz kullanırken modeme yakın olman gerekiyor. Cihazın ile modem arasındaki mesafe kısa olmalı. Örneğin ikisinin de aynı odada bulunması gerekir.
İkisi tek bir Wi-Fi'da kullanıyordum. Adaptör 5 GHz'de desteklediği için muhtemelen 5 GHz'de kullandım. Modem ile aramda bir oda kadar fark var. 5 Metre belki. İkisini ayırıp deneme yapacağım.

Tamam abi şu anda ayırdım, 2.4 GHz'de bağlı bir şekilde kullanıyorum. Gün içerisinde bakayım duruma herhangi bir kopma olacak mı diye. Akşam tekrar durum güncellemesi geçerim.

İkisi tek bir Wi-Fi'da kullanıyordum. Adaptör 5 GHz'de desteklediği için muhtemelen 5 GHz'de kullandım. Modem ile aramda bir oda kadar fark var. 5 Metre belki. İkisini ayırıp deneme yapacağım.
Muhtemelen bundan dolayı kopmalar yaşıyorsun. 5 GHz için yeterli yakınlıkta değilsin aslında. İkisini ayırıp 2.4 GHz kanalından bağlandığında kopmalar olmayacaktır.

Muhtemelen bundan dolayı kopmalar yaşıyorsun. 5 GHz için yeterli yakınlıkta değilsin aslında. İkisini ayırıp 2.4 GHz kanalından bağlandığında kopmalar olmayacaktır.

Fakat 2.4 GHz'de hız testi yaptığımda 16 Mbps olarak sınırlı. 5 GHz'de 40 Mbps alıyordum. Hızı yükseltmek için modem arayüzünde bunun bir ayarı var mıdır acaba? Yani şu ana kadar kopma olmaması güzel ama hızı da yükseltme şansım var ise yükseltelim :) Eğer yükselmezse de böyle kullanırım. Akşama kadar bakalım sonra konuyu çözüldü olarak kapatırız.
Welcome to ADSL 😄

1722163056874.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Fakat 2.4 GHz'de hız testi yaptığımda 16 Mbps olarak sınırlı. 5 GHz'de 40 Mbps alıyordum. Hızı yükseltmek için modem arayüzünde bunun bir ayarı var mıdır acaba? Yani şu ana kadar kopma olmaması güzel ama hızı da yükseltme şansım var ise yükseltelim :) Eğer yükselmezse de böyle kullanırım. Akşama kadar bakalım sonra konuyu çözüldü olarak kapatırız.
Welcome to ADSL 😄

Eki Görüntüle 69420
Maalesef 2.4 GHz kanalıyla 5 Ghz kanalı arasında hız farkı mevcut ve bunun olması da doğal. Tıpkı WiFi ile ethernet bağlantısı arasında hız farkı olmasının doğal olması gibi.

Bir şeylerden kazanım elde ederken bir şeylerden de fedakârlık etmek gerekiyor maalesef. :)

2.4 GHz ve 5 GHz ayrıldıysa 5 GHz için ayrı bir ağ olmalı. Ben mesela 5 GHz ağıma 5G adını verdim.

Eki Görüntüle 69421
Aynen abi bende 5 GHz'ni adını _5Ghz olarak belirttim. Bağlı olduğum ağın üstüne tıklayınca ağ grubunda 2.4Ghz veya 5 Ghz olarak gözüküyor.

SS'teki parlamada sanırsam HDR açık olduğu için böyle parlıyor, bilmiyorum asıl sebebini. Bunun içinde akşam bir konu açayım. Aynı şekilde Discord'da da ekran paylaştığımda parlak bir ekran paylaşıyor. Bunu da çözmemiz lazım :)

1722168356758.webp

5 GHz kopuyor mu?

SS'teki parlamada sanırsam HDR açık olduğu için böyle parlıyor, bilmiyorum asıl sebebini. Bunun içinde akşam bir konu açayım. Aynı şekilde Discord'da da ekran paylaştığımda parlak bir ekran paylaşıyor. Bunu da çözmemiz lazım :)
Birebir aynı sorun var bende ve çözümü var mı emin değilim :)