Detaylar
Kim cevapladı?Superuser do 53
Uzman
- Makaleler
- 4
Taş çatlasın 100 hocam, kablolu da alabileceğiniz maksimum 100 Mbps fiberi destekler ancak 1000 Mbps'yi alamazsınız.
Peki bu alırken iddia ettikleri 1200 mbps muhabbeti ne hocam? Ben fiber geldiğini bildiğimden geçen ay aldım bu modemi fiber destekli diye şimdi kafam çok karıştı benim bu fiberi kullanmak için ne tür bir modeme ihtiyacım var?Taş çatlasın 100 hocam, kablolu da alabileceğiniz maksimum 100 Mbps fiberi destekler ancak 1000 Mbps'yi alamazsınız.
Superuser do 53
Uzman
- Makaleler
- 4
Pazarlama taktiğidir hocam, 2.4 GHz kablosuz ve 5 GHz kablolu bağlantının yazdığı toplam Mbps cinsini yazarlar, siz de 1200 Mbps alıyor zannedersiniz ancak öyle değildir. VR serisinden vazgeçmek istemiyorsanız VR600 önerebilirim. Daha farklı model istekleriniz olursa, yazmanız yeterli.Peki bu alırken iddia ettikleri 1200 mbps muhabbeti ne hocam? Ben fiber geldiğini bildiğimden geçen ay aldım bu modemi fiber destekli diye şimdi kafam çok karıştı benim bu fiberi kullanmak için ne tür bir modeme ihtiyacım var?
Yasal dolandırıcılık olmuş hocam. Evde modem bozulduğundan acil olarak akakçeden fiber destekli diye aldık ama illa araştırma yaptıracaklar bize 2 kuruş için. Tercih serim yok hocam, bana fiberi tam anlamıyla verimli şekilde kullanabileceğim ne önerirsiniz en ucuz şekilde?Pazarlama taktiğidir hocam, 2.4 GHz kablosuz ve 5 GHz kablolu bağlantının yazdığı toplam Mbps cinsini yazarlar, siz de 1200 Mbps alıyor zannedersiniz ancak öyle değildir. VR serisinden vazgeçmek istemiyorsanız VR600 önerebilirim. Daha farklı model istekleriniz olursa, yazmanız yeterli.
Superuser do 53
Uzman
- Makaleler
- 4
Hocam, aslında evet, o da fiber; ancak biri halk dilinde normal fiberken, diğeri ise gigabit fiber olarak geçiyor. 1 Gbps = 1000 Mbps şeklinde geçiyor. Bir router önermeden önce sormak istiyorum; hangi internet operatörünü kullanıyorsunuz?Yasal dolandırıcılık olmuş hocam. Evde modem bozulduğundan acil olarak akakçeden fiber destekli diye aldık ama illa araştırma yaptıracaklar bize 2 kuruş için. Tercih serim yok hocam, bana fiberi tam anlamıyla verimli şekilde kullanabileceğim ne önerirsiniz en ucuz şekilde?
@Superuser do, TurkNet hocam ama altyapı Türk Telekom fiberde onlar getirdi zaten.
Superuser do 53
Uzman
- Makaleler
- 4
Firmanın kendi verdiği modem yeterli olacaktır hocam, zaten aylık ücretin içerisine dahildir. Köprü modunda vesaire mi kullanacaksınız? Öyle değilse, bir cihaza ihtiyacınız yok.@Superuser do, TurkNet hocam ama altyapı Türk Telekom fiberde onlar getirdi zaten.
@Superuser do, Köprü modu falan hiç bilgim yok hocam. Firmayı aradım şimdi faturaya dahil fiber modem veriyorlarmış benim aldığım modem biraz boşa düştü gibi sanırım.
Teşekkürler.