hepsikolonya31456

Becerikli
Merhaba,

ZTE H3600p modemim var, yanında da Huawei ONT cihazı. TP-Link BE220 hem modem/router olarak kullanılabilen cihaz aldım, kurarken PPoE şeçeneği yerine dinamik IP seçtim çünkü PPoE'yi bilmiyorum. şu an TP-Link ZTE'ye Ethernet kablosu ile bağlı çalışıyor, ben TP-Link BE220'yi modem olarak ana kullanmak istiyorum. kullanıcı adı, şifreyi öğrenip MAC adresini klonlasam çalışır mı? bir yerden gördüm artık ONT cihazına işlem yapılması gerekiyor yazıyordu ama ZTE içindi, benim ONT'm Huawei, bayağı eski.

Dosya Ekleri

• tp-link-archer-be220-4-port-3600-mbps.webp
    tp-link-archer-be220-4-port-3600-mbps.webp
    29,4 KB · Görüntüleme: 59
  • img.webp
    img.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 55
  • images.webp
    images.webp
    11,1 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

ZTE H3600p modemim var, yanında da Huawei ONT cihazı. TP-Link BE220 hem modem/router olarak kullanılabilen cihaz aldım, kurarken PPoE şeçeneği yerine dinamik IP seçtim çünkü PPoE'yi bilmiyorum. Şu an TP-Link ZTE'ye Ethernet kablosu ile bağlı çalışıyor, ben TP-Link BE220'yi modem olarak ana kullanmak istiyorum. Kullanıcı adı, şifreyi öğrenip MAC adresini klonlasam çalışır mı? Bir yerden gördüm artık ONT cihazına işlem yapılması gerekiyor yazıyordu ama ZTE içindi, benim ONT'm Huawei, bayağı eski.

PPPoE öğrenmen lazım.

Merhaba,

ZTE H3600p modemim var, yanında da Huawei ONT cihazı. TP-Link BE220 hem modem/router olarak kullanılabilen cihaz aldım, kurarken PPoE şeçeneği yerine dinamik IP seçtim çünkü PPoE'yi bilmiyorum. şu an TP-Link ZTE'ye Ethernet kablosu ile bağlı çalışıyor, ben TP-Link BE220'yi modem olarak ana kullanmak istiyorum. kullanıcı adı, şifreyi öğrenip MAC adresini klonlasam çalışır mı? bir yerden gördüm artık ONT cihazına işlem yapılması gerekiyor yazıyordu ama ZTE içindi, benim ONT'm Huawei, bayağı eski.
ONT'ye bir işlem yapılması gerekmiyor.

ONT'den çıkan Etherneti Router'ın WAN portuna tak.
Sadece PPPoE'yi öğren kullanıcı adı şifreni gir.
Yeni router'ın MAC adresini önceki modemin MAC adresiyle değiştir. Modemin etiketinde yazar MAC adresi.
Bir de VLAN ID'yi tanımlaman lazım Superonline'ınki kaç bilmiyorum, TTnet'de 35 yazıyoruz biz.
En son bir de firmware güncelle son ayarlamalarını yap.

Bu kadar.

PPPoE'yi önceki modemin arayüzünden de görebilirsin izin veriyorsa.

ZTE H3600p nasıl görerim ONT cihazı ZTE olmadığı için işlem yapılması gerekmiyor ONT Huawei inceleye basıp password u silip text yazdım bir şey olmadı firaware güncel.

ONT'den çıkan Ethernet'i Router'ın WAN portuna tak.
Yeni Router'ın MAC adresini önceki modemin Mac adresiyle değiştir. Modemin etiketinde yazar MAC adresi.
Bir de VLAN ID'yi tanımlaman lazım Superonline'ınki kaç bilmiyorum, TTNET'de 35 yazıyoruz biz.
En son bir de Firmware güncelle son ayarlamalarını yap.

Bu kadar.

ZTE H3600p nasıl görerim ONT cihazı ZTE olmadığı için işlem yapılması gerekmiyor ONT Huawei inceleye basıp password u silip text yazdım bir şey olmadı firaware güncel.

Eski modemi geri yerine bağla ve bunları yap ve PPPoE bilgilerini al.

attığınız videoaki modem zte h3600 benimki h3600p olur mu

Kullanıcı adı şifreyi buldum VLAN ID ne 1.yere ilk başta 35 yazdım internet gelmedi altta da bir yer var 0'dan 11'e kadar sayılar var onu 0 olarak bıraktım 2 yazdım o da olmadı kurarkrende MAC adresi klonlayamıyorum TP-Link BE220 V1 BE230 V2 ile aynı donanım sadece USB girişi yok TP-Link için nasıl kuracağım adım adım anlatır mısın?

102 denedim 2 denedim 35 denedim olmadı 102 de bir internet geldi geri gitti kullanıcı adı şifreyi yazdım eski ZTE'in MAC adresini yazdım bunları yaptım VLAN ID iyi bulamadım ankara/etimesgutun Superonline VLAN ID'si ne.

Son düzenleme:

ONT'den çıkan Etherneti Router'ın WAN portuna tak.
Yeni router'ın MAC adresini önceki modemin MAC adresiyle değiştir. Modemin etiketinde yazar MAC adresi.
Bir de VLAN ID'yi tanımlaman lazım Superonline'ınki kaç bilmiyorum, TTnet'de 35 yazıyoruz biz.
En son bir de firmware güncelle son ayarlamalarını yap.

Bu kadar.

Superonline Vlan Id si internet için 102. Bazı yerlerde boş bırakın deniliyor. Keenetic hopper ile denerken işlem sırasında anlık günlük kaydına baktım. Vlan id yi boş bırakmama rağmen routerin OLT ye gönderdiği PADO paketinde vlan id 102 idi. Keenetic superonline vlanid yi 102 olarak varsayıyor. Internette yaptığım araştırmalar ve IPTV vlanid si de 103 olduğu için 102 olduğuna kanaat getirdim bende.
Fakat şöyle bir sıkıntı var. Superonline bu aralar kendi modemi dışında kabul etmiyor. Her türlü vlan id denememe rağmen, Mac klonu yaptığım halde, PPPOE bilgilerimi zaten almıştım. Bağlantı sağlanamadı. Router PADO paketini OLT ye yani servis sağlayıcıya gönderiyor ama servis sağlayıcı kabul etmiyor. PPPOE ye bakmıyor bile. PADO timeout oluyor. Vlan id ye pppoe ye bakmıyor bile. Modemlerini arka planda farklı tanımlamışlar sanırım. Modemlerinin pado paket formatı çok farklı olabilir. Ya da mac adresi dışında başka tanımlamalar var karşılaştırdıkları.
Internet VLanid kısmına denemek için 103 yazdım. 100.9x.x.x şeklinde ip aldı ama sahte bir bağlantıydı. Anladığım kadarıyla iptv bağlantılarını ayırmışlar, özel bir kontrol yok. PPPOE kontrolü bile yok. Ağ geçidi, dns vermiyor.
Siz yine deneyin. Bağlanabilirseniz hangi Vlanid ile hangi şartlarda bağladığınızı paylaşırsanız sevinirim.
Başarısız olan günlükleri txt olarak kaydettim. Dilerseniz paylaşabilirim. PADO ların gönderilişi, timeout oluşu ve hata mesajları günlükte yer alıyor.

Son düzenleme: