hepsikolonya31456
Becerikli
Superonline VLAN ID'si internet için 102. bazı yerlerde boş bırakın deniliyor. Keenetic hopper ile denerken işlem sırasında anlık günlük kaydına baktım. VLAN ID'yi boş bırakmama rağmen routerin onl ye gönderdiği pado paketinde VLAN ID 102 idi. Keenetic Superonline vlanid yi 102 olarak varsayıyor. Internette yaptığım araştırmalar ve IPTV vlanid si de 103 olduğu için 102 olduğuna kanaat getirdim bende.
Fakat şöyle bir sıkıntı var. Superonline bu aralar kendi modemi dışında kabul etmiyor. Her türlü VLAN ID denememe rağmen, Mac klonu yaptığım halde, PPPoE bilgilerimi zaten almıştım. Bağlantı sağlanamadı. Router pado paketini onl ye yani servis sağlayıcıya gönderiyor ama servis sağlayıcı kabul etmiyor. PPPoE'ye bakmıyor bile. Pado timeout oluyor. VLAN ID'ye PPPoE'ye bakmıyor bile. Modemlerini arka planda farklı tanımlamışlar sanırım. Modemlerinin pado paket formatı çok farklı olabilir. Ya da MAC adresi dışında başka tanımlamalar var karşılaştırdıkları.
Internet vlanid kısmına denemek için 103 yazdım. 100.9X. X. X şeklinde IP aldı ama sahte bir bağlantıydı. Anladığım kadarıyla IPTV bağlantılarını ayırmışlar, özel bir kontrol yok. PPPoE kontrolü bile yok. Ağ geçidi, DNS vermiyor.
Siz yine deneyin. Bağlanabilirseniz hangi vlanid ile hangi şartlarda bağladığınızı paylaşırsanız sevinirim.
Başarısız olan günlükleri txt olarak kaydettim. Dilerseniz paylaşabilirim. Pado ların gönderilişi, timeout oluşu ve hata mesajları günlükte yer alıyor.
Eski modemlerde işe yarıyor araştırdım yapanlar var ONT cihazı kendi içinde olan cihazlarda işe yaramıyor.