25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Yeni kurdum fakat kablosuz performansı Vantiva ile aynı, ne yapabilirim? @Liguori dediğiniz ayarları yaptım ve router yukarıda evin ortasında. İnternet yok sorununu cözdüm fakat performansı az. Siteler yavaş yükleniyor.

Son düzenleme:
Ev iki katlı mı?

1763904972698.webp

Bunu tavsiye ederim başlangıç olarak.

Smart Connect kapayıp 2.4GHz ve 5GHz'yi ayırabilirsin.

Eğer Smart Connect açık kalacaksa MLO ayarını da aç.

Son düzenleme:
Tek katlı, kanal genişliğinden kaynaklanabilir mi? Auto modunda kullanıyorum. Bu arada router yanındayken bile 300 görüyorum en fazla.

@Liguori Smart connect kapalı zaten, ağlar dediğiniz gibi 2.4 ve 5GHz olarak ayrı. MLO ağı oluşturdum ona sadece ben bağlıyım.
Test ettiğiniz cihaz ne? 300 Mbps tipik 802.11n limiti. Cihaz tarafından limitlisiniz muhtemelen.

Anasayfada bağlı cihazların hızları yazıyor olacak. Oradan kontrol eder misiniz?

image.webp

Mesela benim cihazlarımdan biri 867 Mbps ile anlaşmış. Bu da WiFi 5, 802.11ac demek. Teorik olarak en fazla 867 Mbps alabilir. Zaten cihaz sadece WiFi 5 destekliyor.

5GHz kanalını 128 (DFS) yapmayı deneyin. WiFi gidecek ve 1-2 dakika içinde geri gelecek. Panik yapmayın, DFS kanallarda normal bu.

Eğer WiFi 7 cihazınız yoksa MLO ayarını kapayabilirsiniz.

Test ettiğiniz cihaz ne? 300 Mbps tipik 802.11n limiti. Cihaz tarafından limitlisiniz muhtemelen.

Anasayfada bağlı cihazların hızları yazıyor olacak. Oradan kontrol eder misiniz?

Eki Görüntüle 204514

Mesela benim cihazlarımdan biri 867 Mbps ile anlaşmış. Bu da WiFi 5, 802.11ac demek. Teorik olarak en fazla 867 Mbps alabilir. Zaten cihaz sadece WiFi 5 destekliyor.
S24 Ultra ile test ettim, siz diğer konumda Wİ-Fİ 7 cihaz varsa MLO açılmasını söylemiştiniz o yüzden ona bağlandığımdan gözükmüyor, isterseniz kapatabilirim. Diğer cihazlar Samsung A serisi olduğundan 480 Mbps en fazla.

@Liguori Dediğinizi yapmadan önce 802.11a yazanı değiştirmeli miyim?

Yaptım 5 dakikadır 5GHz ağı yok.

@Liguori Güncelliyorum, S24 Ultra ile 700 Mbps almayı başardım fakat diğerleri telefonlar çok iyi değil, 128 (DFS) yapınca 10 dakika gelmedi bende geri Auto yaptım.

Son düzenleme:
Eğer birden fazla WiFi 7 cihazınız yoksa MLO kapayın ve 2.4GHz ile 5GHz ayrı yapın. MLO'nun bir faydası yok WiFi 7 dışında.

Bunu yükleyin sonra etraftaki kanallara bakın, komşular ne kullanıyor ona bakın. Ona göre en az çakışma olan kanalları test edin. Burdan sonrası sizin ellerinizde hocam. Hangi modemi alsanız gene aynı bunu yapıyor olacaktınız zaten.

Evin farklı yerlerinde de bakın. Sinyal değerlerini ölçün. 2.4GHz ve 5GHz kanallarını buna göre seçin.

128 (DFS) yapınca 10 dakika gelmedi bende geri Auto yaptım.
Normal. DFS kanun gereği radar var mı yok mu ona bakıyor. Kanal aktif olunca sıkıntı olmuyor. İlk kez kurunca uzun sürebiliyor. DFS kanallar daha az çakışma verir. Kullanan yok. O yüzden dedim.