Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
TP-Link BE230 aldım, internete bağlanıyorum fakat internet yok ve üzerindeki ışık kırmızı yanıyor. TurkNet'i aradığımda sinyal ulaşmadığını söyledi. Şimdi eskisini taktım, çalışıyor. @Liguori

ZTE ONT cihazımdan gelen Ethernet kablosunu mavi Internet yazılı yere takıyorum, güç kablosunu takıyorum ve kablolu internetimi bağlıyorum fakat yok. VLAN ID falan yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanıcı adının sonuna ISS'nin adını koydunmu örnek @ttnet gibi? TurkNet nasılsa onu yaz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-11-23-02-22-08-326_com.android.chrome-edit.webp
    Screenshot_2025-11-23-02-22-08-326_com.android.chrome-edit.webp
    163,1 KB · Görüntüleme: 89
PPPoE bilgilerini doğru girdiğinize emin olun. MTU 1492 girin. VLAN ID'yi de orijinal modem'den not alın. Bazen 35 olmayabiliyor.

PPPoE bilgilerini doğru girdiğinize emin olun. MTU 1492 girin. VLAN ID'yi de orijinal modem'den not alın. Bazen 35 olmayabiliyor.
Hocam yok olmuyor ne yapacağım bilemedim, kablolar aynı ayarlar aynı hatta TP-Link desteği ile kontrol ettim olmadı. Eski Vantiva olana takınca calısıyor anında.

Kullanıcı adının sonuna ISS'nin adını koydunmu örnek @ttnet gibi? TurkNet nasılsa onu yaz.
SMS ile geldi, aynısını yazdım fakat aynı.

2 farklı kablo ile denedim hala aynı.

Hocam üç şey yapmanız gerekiyor. PPPoE, VLAN ID, WAN MAC address. (Ki WAN MAC address gerekli değil normalde)

Bu üç şeyi yaptığınızda çalışmama ihtimali yok.

image.webp

image2.webp

image3.webp

PPPoE bilgilerinizi zaten SMS ile almışsınız. Yanlış olma ihtimali yoktur.

VLAN ID sizde 35 olmayabilir. O yüzden TurkNet'in verdiği modemi geri takıp WAN_INTERNET sekmesinden mevcut VLAN ID'ye bakın. Neyse onu yazın. Büyük ihtimal 35 ama siz gene de kontrol edin.

Son olarak aynı sekmeden WAN MAC adresini not edin. Bunu TP-Link'te "Use Custom MAC Address" olarak girin. Bu adım normalde gerekli değil TurkNet ve Turk Telekom'da. Turkcell'de gerekli oluyor. Ama siz gene de yapın.

Bunları yaptıktan sonra ONT'yi ve modemi kapayın. Önce ONT'yi açın, LOS ışığı yeşil yandıktan sonra modemi açın.

Çalışmama ihtimali yok. Çünkü ONT modem seçmez. PPPoE girildikten sonra ONT'nin umrunda olmaz. "ONT ile uyum falan" dedikleri yanlış bilgi.

Şu an çalıştıramıyorsanız ASUS'ta da çalıştıramayacaksınız. Çünkü kurulum ve mantık aynı, arayüz aynı.

Kendim zaten ZTE F601 ONT ile kullanıyorum. ZTE dediğinize göre aynı ONT muhtemelen.

Son düzenleme:
Hocam üç şey yapmanız gerekiyor. PPPoE, VLAN ID, WAN MAC address. (Ki WAN MAC address gerekli değil normalde)

Bu üç şeyi yaptığınızda çalışmama ihtimali yok.

Eki Görüntüle 204427
Eki Görüntüle 204428
Eki Görüntüle 204429

PPPoE bilgilerinizi zaten SMS ile almışsınız. Yanlış olma ihtimali yoktur.

VLAN ID sizde 35 olmayabilir. O yüzden TurkNet'in verdiği modemi geri takıp WAN_INTERNET sekmesinden mevcut VLAN ID'ye bakın. Neyse onu yazın. Büyük ihtimal 35 ama siz gene de kontrol edin.

Son olarak aynı sekmeden WAN MAC adresini not edin. Bunu TP-Link'te "Use Custom MAC Address" olarak girin. Bu adım normalde gerekli değil TurkNet ve Turk Telekom'da. Turkcell'de gerekli oluyor. Ama siz gene de yapın.

Bunları yaptıktan sonra ONT'yi ve modemi kapayın. Önce ONT'yi açın, LOS ışığı yeşil yandıktan sonra modemi açın.

Çalışmama ihtimali yok. Çünkü ONT modem seçmez. PPPoE girildikten sonra ONT'nin umrunda olmaz. "ONT ile uyum falan" dedikleri yanlış bilgi.

Şu an çalıştıramıyorsanız ASUS'ta da çalıştıramayacaksınız. Çünkü kurulum ve mantık aynı, arayüz aynı.

Kendim zaten ZTE F601 ONT ile kullanıyorum. ZTE dediğinize göre aynı ONT muhtemelen.
Routeri iade ettim fakat LOS ışığı şu an kullandığım dahil hiç yanmıyor sadece açılışta kırmızı yanıyor.

Selamlar,

GigaFiber kullanıyorum ve router aldım fakat kullanamadım çünkü internet yoktu.

Detaylı şekilde adım adım yaptıklarımı anlatacağım çok şey yaptığım için bazılarını unutmuş olabilirim, başlıyorum.

İlk olarak kutusundan normal bir şekilde çıkardım, dışında herhangi bir hasar yoktu ve jelatinliydi. Çıkartıp prize taktım ve ZTE ONT cihazından çıkan Ethernet kablosunu mavi Internet yazan girişe taktım, daha sonrasında routeri başlattım, internet yoktu fakat arayüz ayarlarını yapmadığımdan normaldir dedim.

Bilgisayardan arayüze girdim, zaman ayarını Istanbul sectim ve PPPoE açtım. Daha sonrasında SMS ile gelen TurkNet kullanıcı adı ve şifresini girdim, test yaptım ve internet olmadığını söyledi. Arayüze geçtim ben de.

Arayüzden neredeyse tüm ayarları denedim, hatta konusunu açtım, @Liguori yardımcı oldu fakat internete yine bağlanamadım. DNS falan sorunlu değildi, tüm ayarlar tamdı. Sonrasında TP-Link sayfasında bir özellik vardı, eski routerdan yeni routera kablo çekip tüm bilgileri aktarabiliyordum fakat bunu denediğimde çalışmadı.

İlk olarak TurkNet'i aradım, internetin olduğunu fakat routerda sorun olduğu için çalışmadığını belirttiler. Tamam deyip kapattım ve TP-Link müşteri hizmetlerini aradım, bana ayarlardan dolayı olabileceğini ve cihazın sorunlu olma ihtimalinin düşük olduğunu söylediler. Ayarları konuşarak birlikte yaptık ve gösterdim, zaten ayarları doğru yaptığımı ve o andan itibaren internetin gelmesi gerektiğini söyledi. Fakat internet ışığı kırmızı yanıyordu ve sadece internet olmadan ağa bağlanabiliyordum.

Ertesi gün yani bugün, artık ışık kırmızı değil beyaz yanıyordu ve TP-Link mobil uygulamasından cihazı görebiliyordum, tekrar ayarları baştan yapmayı falan denedim tüm YouTube videolarını izledim, @Recep Baltaş'ın çektiği videoları da izledim fakat ayarlar aynı olmasına rağmen yine olmadı.

Bu sorun neyden kaynaklanmış olabilir sizce ve ileride yaşamamam için ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme: