Xi4lben 2

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Yeni eve taşındık, evimiz dubleks. Ana modemim yukarı katta, benim odam -1'de olduğu için internet hiç çekmiyordu. Öneriler üzerine TP-Link Deco M4 Dual aldım. Birisini hemen modemin yanına, diğerini ise kendi odama kurdum. Ancak aşağı odaya geçtiğimde internet hızı 6-7 Mbps'de kalıyor. Şu anki internet paketim 1000 Mbps. Yanlış mı kurdum sizce?

Sorun kurulumda değil de yanlış cihaz seçimi olmuş gibi. Aşağı kata kablosuz 1000 MBPS götüremezsiniz. 1 adet CAT6 kablo çekip access point kuracaksın ya da şu anki Deco'larda aşağı kata inen cihaza kablo çekmen lazım.

Ev iki katlı ise kurulum doğru ama -1 dediğine göre 3 kat ise 2 mesh 2 katta olmalı. Üstelik yanlış, eski bir mesh sistemi seçmişsin; en az AX3000 olmalıydı. Eğer değişme şansın var X50 X60 veya daha ustü modellerden birisiyle değiş değişme şansın yoksa meshı kablolu yaparsan hız kaybı olmaz. Ve alt kattaki mesh cıhazını ust kattakı mesh cıhazının bulunduğu odanın hemen altındakı odaya koy bır bırbılerıne ne kadar yakın olurlarsa hız kaybı o kadar duşuk olur.

Son düzenleme:
Sorun kurulumda değil de yanlış cihaz seçimi olmuş gibi. Aşağı kata kablosuz 1000 MBPS götüremezsiniz. 1 adet CAT6 kablo çekip access point kuracaksın ya da şu anki Deco'larda aşağı kata inen cihaza kablo çekmen lazım.
Sorun 1000MBPS'nin tamamını çekmemesi değil 10MBPS'yi bile görememesi ekstra olarak access point nedir DECO'ların bir özelliğim mi?

Ev iki katlı ise kurulum doğru ama -1 dediğine göre 3 kat ise 2 mesh 2 katta olmalı. Üstelik yanlış, eski bir mesh sistemi seçmişsin; en az AX3000 olmalıydı. Eğer değişme şansın var X50 X60 veya daha ustü modellerden birisiyle değiş değişme şansın yoksa meshı kablolu yaparsan hız kaybı olmaz. Ve alt kattaki mesh cıhazını ust kattakı mesh cıhazının bulunduğu odanın hemen altındakı odaya koy bır bırbılerıne ne kadar yakın olurlarsa hız kaybı o kadar duşuk olur.
Arkadaşlarım benzeri ev tiplerinde oturduğunu ve sorunsuz kullandıklarını belirtmişti ve o anki gazla direkt aldım evime en yakın vatan bilgisiyar şubesinden.

Sorun 1000MBPS'nin tamamını çekmemesi değil 10Mbps'yi bile görememesi ekstra olarak Access Point nedir deco'ların bir özelliğim mi?

Görmüyor çünkü Wi-Fi sinyali yatay yayılır. Sizde ana deco cihazı ile 2. cihaz arasında 2 kat var, doğal olarak çekmez. Access Point özelliği hocam, siz alt kata 1 adet CAT6 Ethernet kablosu çekin ve Deco'ya takın.

Ekstra bir soru alt kattaki mesh cihazını kablo bağlayacak olsam Deco'nun ana Mesh'inden mi çekmeliyim yoksa direkt ana modemden mi?

Görmüyor çünkü Wi-Fi sinyali yatay yayılır. Sizde ana deco cihazı ile 2. cihaz arasında 2 kat var, doğal olarak çekmez. Access Point özelliği hocam, siz alt kata 1 adet CAT6 Ethernet kablosu çekin ve Deco'ya takın.
Aslında 2 kat yok ev dubleks ve merdivenden hemen aşağı inince odam karşımda bu kadar sinyal kaybetmesi normal mi?

Ekstra bir soru alt kattaki mesh cihazını kablo bağlayacak olsam Deco'nun ana Mesh'inden mi çekmeliyim yoksa direkt ana modemden mi?

Ana modemden olması lazım şöyle yap ana deco yu al direk odana koy kablo ile 2. deco da orta katta olabilir.

Aslında 2 kat yok ev dubleks ve merdivenden hemen aşağı inince odam karşımda bu kadar sinyal kaybetmesi normal mi?

Duvarlara göre değişir net konuşamam. Ana modem modeli nedir?

Direk modemden değil meshle iletişim kurması lazım modemın yanındaki mesh cıhazından senın odandakı mesh cıhazına ethernet kablosu çek ıkı nokta da aynı hızı alırsın 1 mesh cıhazına modemden gelen bağlıdır zaten 2nci mesh cıhazına 1ncı meshten çekmen lazım.Eğer odanda pc falan varsa meshten kablo ıle bağlayıp daha ıyı hız alırsın dedıgım gıbı tum baglantı kabloyla yapılırsa.Ama öncelikli yapman gereken mesh cıhazları vatana götür değiştir x50 x60 la bu çok eskı ve yavaş olan mesh sistemı.