Rehber TP-Link EX20v Rootlama

TP-Link EX20v TT Root işlemi için öncelikle bilgisayarınızdaki internet kablosunu modemin WAN girişine takıyoruz. Daha sonra uygulamayı açıyoruz ve Ethernet portunun ismini giriyoruz.

Uygulama otomatik olarak root kullanıcısını aktif edecek şifre belirleyecek ve TR069 (CWMP) devre dışı bırakacaktır.

Kullanıcı adı: Root şifre: Root2025. olarak giriş yapabilirsiniz.

Not: Bağlantı kurmazsa internet kablosunu çıkarıp tekrar WAN portuna takın veya kapatıp açın. Bağlantı kurmamaya devam ederse modemi sıfırlamanız gereklidir.

Elimde olan modellere işlem yapıyorum şimdilik devamı gelecektir.

Denediğim çoğu modemin yöntemi farklı o yüzden ayrı ayrı uygulama hazırladım.

Uygulama Link: https://www.mediafire.com/file/wa76kuwzq2bfs08/TPLINK-EX20v_Root_Tool.zip/file

Herhangi bir sorun yaratır mı?

Hayır hiçbir sorun oluşturmuyor sıfırladığınızda tekrardan kapanıyor root erişimi. Bu modemden sanırım olması lazım elimde bir bakayım eğer varsa paylaşırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom'un Huawei modemlerinde calisiyor mu bu? Ve bunu yaptiktan sonra DPI gibi engelleri asabilir miyiz?

Merhaba modemi sıfırladım WAN portuna bağladım hiçbir türlü modeme bağlanmadı.

Türk Telekom'un Huawei modemlerinde calisiyor mu bu? Ve bunu yaptiktan sonra DPI gibi engelleri asabilir miyiz?

Bu konuda Türk Telekom Huawei router özellikli modeminde işlem yapabilirsiniz.

Neden bu modemi root etmek istiyoruz? Tam olarak ne işimize yarayacak anlayamadim.

Benim genel amacım router modunda VLAN ID kapatarak dağıtıcı olarak kullanmak fakat normal erişimde buna izin vermiyor ayrıca TT DNS'leri sabit oluyor bazı modemlerde bunları değiştirmek içinde kullanılıyor.

Merhaba modemi sıfırladım WAN portuna bağladım hiçbir türlü modeme bağlanmadı.

Modem Türk Telekom'un modemi olması gerekiyor. Diğer sağlayıcılarda işlem farklı olduğu için başarılı sonuç alamazsınız. Uygulamayı kapatın, internet kablosunu modemden çıkarın. Ethernet portundan IPv4 IP adresini otomatiğe alın, ardından kabloyu tekrar modemin WAN portuna takın ve uygulamayı açın. Ethernet portunun ismini girdiğinizde sorunsuz çalışması gerekiyor. Herhangi bir sorun yaşar mıyım diye 3–4 kere sıfırlayıp işlemi tekrar yaptım, hepsinde sorunsuz çalıştı.

Millenicom'da Turk Telekom altyapısıyla bu modemi kullanıyorum 2 farklı şekilde denedim hiç bir şekilde çalışmıyor. WAN portuna PC'deki CAT 6 kabloyu takıyorum, tepki yok. Tam tersi takılı haldeyken exe'yi açıyorum yine bir tepki yok. Konu da paylaştığınız "enjekte ediliyor" yazısı asla bana gelmiyor sadece pembe renkli uyarı yazıları mevcut. Ethernet ağımı bozmaktan başka bir şey yapmadı. IPv4 DNS ayarlarımı ve modemi sıfırlayarak erişebildim internet ile modem arayüzüne. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar korkup modem bozuldu diye düşünmesin DNS ve Modeminizi sıfırlayın sorun çözülür.

Uygulama yaptığım modemin yazılım sürümünü paylaşmadım belki sürüme göre fark ediyor olabilir tekrardan kontrol edeceğim. Ayrıca modem markası olarak Türk Telekom olmak zorunda çünkü sistem onun üzerinde denendi ve çalışır durumda. Her sağlayıcıya göre farklılık gösterebiliyor. Millenicom için de bir çözüm yolu varsa paylaşacağım. Tam bilgi paylaşmadığımı fark ettim kusura bakmayın.

Benim modemimde de aynı sorun mevcut. Ben de hepsini denedim. Türk Telekom modemi enjekte yazısı bende de çıkmıyor. Farklı PC'de de denedim, sonuç olumsuz.

Benim modemimde de aynı sorun mevcut. Ben de hepsini denedim. Türk Telekom modemi enjekte yazısı bende de çıkmıyor. Farklı PC'de de denedim, sonuç olumsuz.
Modemin IP almadığını düşünüyorum ama Wireshark uygulaması ile takip edebilirsiniz. ICMP yazısı gelecek. Daha sonra yeşil renkte HTTP XML gibi bilgiler gelecek. Bu bilgiler geliyor mu? Buna göre yorum yapabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…