Rehber TP-Link EX20v Rootlama

TP-Link EX20v TT Root işlemi için öncelikle bilgisayarınızdaki internet kablosunu modemin WAN girişine takıyoruz. Daha sonra uygulamayı açıyoruz ve Ethernet portunun ismini giriyoruz.

Uygulama otomatik olarak root kullanıcısını aktif edecek şifre belirleyecek ve TR069 (CWMP) devre dışı bırakacaktır.

Kullanıcı adı: Root şifre: Root2025. olarak giriş yapabilirsiniz.

Not: Bağlantı kurmazsa internet kablosunu çıkarıp tekrar WAN portuna takın veya kapatıp açın. Bağlantı kurmamaya devam ederse modemi sıfırlamanız gereklidir.

Elimde olan modellere işlem yapıyorum şimdilik devamı gelecektir.

Denediğim çoğu modemin yöntemi farklı o yüzden ayrı ayrı uygulama hazırladım.

Uygulama Link: https://www.mediafire.com/file/wa76kuwzq2bfs08/TPLINK-EX20v_Root_Tool.zip/file

Herhangi bir sorun yaratır mı?

Hayır hiçbir sorun oluşturmuyor sıfırladığınızda tekrardan kapanıyor root erişimi. Bu modemden sanırım olması lazım elimde bir bakayım eğer varsa paylaşırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende EX20V'nin aşağıdaki versiyonu var

Yazılım Versiyonu:EX20V-V2.0_250731
Donanım Versiyonu:EX20v V2 00000001

Videoda olduğu gibi fabrika ayarlarına döndürüp mü yapmalyım?

Eğer işlem yapılmıyorsa sıfırlayıp tekrar deneyebilirsiniz.

Garanti sorunu olur mu?

Hayır olmaz modem sıfırlandığında eski haline dönüyor

İşlemde hata oluşma ihtimali yok program ne yapması gerektiğini biliyor ve uyguluyor yarıda kalması hatalı işlem yapma olasılığı yok sadece root kullanıcısını açıyor böylelikle erişim kısıtı olan sayfalarda sorunsuz bir şekilde müdahale edebiliyorsunuz ve format sonrasında eski haline dönüyor. Root girişi yaptıktan sonra şifresini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Bizim modeme başka Firmware yok o zaman güncellemek için anladığım kadarıyla.

Modem güncellemeleri CWMP üzerinden yapılıyor paylaşılan herhangi bir yazılımı yok isplere özel yazılım olduğu için bu yüzden farklı bir sürümün uyumluluk sağlayacağını düşünmüyorum.

Bugün tekrar denedim ve başarılı oldu. Önceki denememde program açılıyordu ama router'ı görmüyordu. Bugün farklı olarak router'ı fabrika ayarına döndürdükten sonra Wi-Fi ile bir kez bağlandım ve sonra WAN portu ile işlemi yaptım. Eğer program cihazınızı görmüyorsa öncesinde LAN portu ile veya Wi-Fi ile cihaza bir kez bağlanmanız sorunu çözebilir. Diğer türlü direkt WAN ile işleme başlayınca cihaz IP dağıtmamıştı diye hatırlıyorum. @Recep Baltaş rehbere ve Youtube videosuna bu şekilde bilgilendirme eklemeniz yardımcı olabilir benim gibi yapamamış kullanıcılara.

Merhaba nasıl yaptın aşama aşama anlatabilirmisin biz de yapaılım?

Merhaba nasıl yaptın aşama aşama anlatabilir misin biz de yapaılım?
  • Öncelikle npcap uygulamasını yüklemeniz gerekiyor
  • Daha sonra modemi sıfırlayıp uygulamayı yönetici olarak açıyorsunuz
  • Ardından bilgisayarınızdaki internet kablosunu diğer girişini modemin WAN portuna takıyorsunuz
  • Daha sonra otomatik işlemleri yapacaktır.
Yeni güncelleme ile modemin sıfırlamadan işlem yapabiliyoruz fakat uygulama henüz hazır değil son aşamadayız bittikten sonra yayınlayacağım.

Merhaba nasıl yaptın aşama aşama anlatabilirmisin biz de yapaılım?
Reveng kısmını diyorsan kodları bilerek atmadım konu yazarı @Ferdi Burak açık kaynak olarak atardı diye düşünüyorum, kodların çoğuna ulaştım ne yaptığını keşfetmek için. Eğer @Ferdi Burak uygun görürse kodları ve nasıl reveng yaptığımı anlatayım

Ne oldu? Kimse bir şey yazmıyor artık.

Yeni güncellemeyle modemin sıfırlamadan işlem yapabiliyoruz fakat uygulama henüz hazır değil. Son aşamadayız, bittikten sonra yayınlayacağım.

"Bitmedi mi üstat?"

Ne oldu? Kimse bir şey yazmıyor artık.

Yeni güncellemeyle modemin sıfırlamadan işlem yapabiliyoruz fakat uygulama henüz hazır değil. Son aşamadayız, bittikten sonra yayınlayacağım.

"Bitmedi mi üstat?"

Global bir uygulama hazırladığımız için elimizdeki tüm modemleri test ediyorum marka model fark etmeksizin ve hepsinde çalışacak bir uygulama hazırlıyoruz şu an testlerin çoğunda başarılı sonuç aldık ama %100 tamamlanmadı. Bitmeden paylaşmak istemiyorum bu yüzden biraz daha sürecek testleri bitirdikten sonra paylaşımı yapacağız. Beklettiğimiz için özür dileriz.

Merhaba Gelişme var mı LG8245x6-50 için? Ayrıca ZyXEL 3600p içinde var mı yönteminiz? İyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…