Rehber TP-Link EX20v Rootlama

TP-Link EX20v TT Root işlemi için öncelikle bilgisayarınızdaki internet kablosunu modemin WAN girişine takıyoruz. Daha sonra uygulamayı açıyoruz ve Ethernet portunun ismini giriyoruz.

Uygulama otomatik olarak root kullanıcısını aktif edecek şifre belirleyecek ve TR069 (CWMP) devre dışı bırakacaktır.

Kullanıcı adı: Root şifre: Root2025. olarak giriş yapabilirsiniz.

Not: Bağlantı kurmazsa internet kablosunu çıkarıp tekrar WAN portuna takın veya kapatıp açın. Bağlantı kurmamaya devam ederse modemi sıfırlamanız gereklidir.

Elimde olan modellere işlem yapıyorum şimdilik devamı gelecektir.

Denediğim çoğu modemin yöntemi farklı o yüzden ayrı ayrı uygulama hazırladım.

Uygulama Link: https://www.mediafire.com/file/wa76kuwzq2bfs08/TPLINK-EX20v_Root_Tool.zip/file

Herhangi bir sorun yaratır mı?

Hayır hiçbir sorun oluşturmuyor sıfırladığınızda tekrardan kapanıyor root erişimi. Bu modemden sanırım olması lazım elimde bir bakayım eğer varsa paylaşırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlem başarılı oluyor ancak root root2025. ile giriş sağlayamıyorum.

Selamlar,

Öncelikle rehber için çok teşekkür ederim. Mayıs 2026 tarihi ile bütün işlemleri doğru yapmama rağmen kesinlikle "root" kullanıcısı ile giriş yapamıyorum. Şifre yanlış demektedir. Zannımca bu root kullanıcısını devre dışı bıraktılar yeni sürümlerle birlikte.

Modemin firmware bilgilerini paylaşıyorum. Desteğinizi rica ederim.

Yazılım Versiyonu: EX20v-v2.0_260326

Donanım Versiyonu: EX20v v2 00000001

İşlem başarılı oluyor ancak root root2025. ile giriş sağlayamıyorum.
Aynı sorundan bende muzdaripim. Muhtemelen yeni sürüm ile fixlediler. Yeni bir tool bekliyoruz...

Merhaba, cihaz şu anda elimde mevcut değil bu yüzden kontrollerini sağlayamıyorum fixlenmiş olabilir. TR069ACS uygulamamızın yeni sürümü ile deneyebilirsiniz. Kullanım videosu

uygulama linki Release TR069ACS v1.1.0 · ods-code/tr069acs

Bazı durumlarda uygulamaya modem bağlantısı gelmiyor bu yüzden modemi sıfırlamak gerekebiliyor uygulama içerisinde pppoe bilgilerinizi öğrendikten ve not aldıktan sonra modemi sıfırlayarak denemenizi öneririm.

Son düzenleme:
Bende de EX520V var ancak paylaşılan yöntemleri denediğimde başaramadım. Donanım ve yazılım sürümü aynı; tek fark modemin logosunun ortada olması (Recep abi'nin videosundaki modemdeki logo altta). Videodaki tüm adımları eksiksiz uyguladım ama sonuç alamadım, uygulama WAN portuna bağlayınca algılamadı ve devam etmedi.

Yazılım Sürümü: EX520v-v1.0_250522
Donanım Sürümü: EX520v_V1

Not: Npcap yüklü, ağ bağdaştırıcılarını defalarca sıfırladım.

Benim gibi logosu ortada olan bir EX520V'si olan varsa bu yöntemi deneyip denemediğini ve sonuç alıp almadığını paylaşırsa çok iyi olur. Acaba sorun cihazımın farklı bir üretim serisi olmasından mı kaynaklanıyor diye merak ediyorum, bilgisayarımdan kaynaklı bir problemde olabileceğini düşünüyorum, ama benim bilgisayar normal LAN portunu tanıyor, WAN portunu ise tanımıyor gibi gözüküyor.

Yardımcı olursanız sevinirim, kurban bayramınız kutlu olsun.

@Ferdi Burak
@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Guncelleme gelmiş, yazılım Sürümü: EX520v_260514 olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…