Tebrikler, incik boncuk işi bittikten sonra bizler için root sonrası OpenWrt kurulumu için izlememiz gereken adımları paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Az ve öz şekilde şunları yaptım:

- Cihazdaki tüm MTD partition'ların yedeklerini alınmalı, ben kısmı yedekleme almışım (13 bölümden 6'sı yok). OpenWrt kurduktan sonra fark ettim. Eğer cihaz kiralıksa bu bölüm çok önemli, ileride lazım olacak.

- Aktif ubi0 kullanıldığı için ubi1/mtd6'da kernel bölümüne initramfs yazdım. Kernel bölümünün boyutu 8.23 MB fakat initramfs dosyası 9.25 MB idi. Ben de içinden Wi-Fi driver'larını çıkardım, boyutu 8.12 MB oldu o şekilde yazdım. Ne de olsa geçici. indirme linki

- tp_boot_idx değerini 0 -> 1 yaptım, geçici OpenWrt'nin açılması için.

- Açılınca sysupgrade.bin dosyasını yazdım. Sonra reboot ettim, bu kadar.

Detaylı kodu koduna bir rehber yapacağım fakat şuan yorgunum, dinlenince yazacağım. Birde kullandığım bu yöntem (initramfs'i kırpıp kernele yazmak) hakkında @thereisnourflevel 'in fikrini merak ediyorum. Daha etkili bir yöntem mümkün müdür diye.

Şuan cihaz düzgün bir şekilde çalışıyor.

1790437913273.webp

Son düzenleme:
Az ve öz şekilde şunları yaptım:

- Cihazdaki tüm MTD partition'ların yedeklerini alınmalı, ben kısmı yedekleme almışım (13 bölümden 6'sı yok). OpenWrt kurduktan sonra fark ettim. Eğer cihaz kiralıksa bu bölüm çok önemli, ileride lazım olacak.

- Aktif ubi0 kullanıldığı için ubi1/mtd6'da kernel bölümüne initramfs yazdım. Kernel bölümünün boyutu 8.23 MB fakat initramfs dosyası 9.25 MB idi. Ben de içinden Wi-Fi driver'larını çıkardım, boyutu 8.12 MB oldu o şekilde yazdım. Ne de olsa geçici.

- tp_boot_idx değerini 0 -> 1 yaptım, geçici OpenWrt'nin açılması için.

- Açılınca sysupgrade.bin dosyasını yazdım. Sonra reboot ettim, bu kadar.

Detaylı kodu koduna bir rehber yapacağım fakat şuan yorgunum, dinlenince yazacağım. Birde kullandığım bu yöntem (initramfs'i kırpıp kernele yazmak) hakkında @thereisnourflevel 'in fikrini merak ediyorum. Daha etkili bir yöntem mümkün müdür diye.

Şuan cihaz düzgün bir şekilde çalışıyor.

Eki Görüntüle 282175
Teşekkür ederim, benim cihazım v1 250522 firmware sürümünde olduğu için root erişimini henüz elde edemedim. Eğer elinizde 260514 firmware var ise paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkür ederim, benim cihazım V1 250522 Firmware sürümünde olduğu için root erişimini henüz elde edemedim. Eğer elinizde 260514 Firmware var ise paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

Maalesef, elimde 260514 yok. TP-Link İspanya sitesinde güncel yazılımlar var. Ama onların arasında da 260514 yok. İlk çıkan root exploit'i kapsamlı root yetkisi elde etmiyordu diye hatırlıyorum, o yüzden başka root yöntemleri arıyorsunuz değil mi?

1790439014575.webp

Son düzenleme:
Evet hocam tam olarak dediğiniz gibi, İspanya sitesindeki sürümleri gördüm ama elimizdeki ile uyuşan bir sürüm göremediğim için yüklemek istemedim.

Yeni root yöntemini engelleyecek bir değişiklik yapılma ihtimali ve geri dönemeyip işlevsiz kalma riskini almak istemedim.

Evet hocam tam olarak dediğiniz gibi, İspanya sitesindeki sürümleri gördüm ama elimizdeki ile uyuşan bir sürüm göremediğim için yüklemek istemedim.

Yeni root yöntemini engelleyecek bir değişiklik yapılma ihtimali ve geri dönemeyip işlevsiz kalma riskini almak istemedim.

Veya

Gibi TR069 açığı bazlı root elde etme yöntemlerini denediniz mi?

Konuyu açan arkadaşa teşekkürler fakat firmware'in yapılış süreci, derleme aşaması ve diğer patch kodları açık kaynak değil. Ayrıca GPL-2.0 lisanslı bir yazılımı (OpenWRT) build alıp paylaşmak yasal da değil.

Bu repoya bakabilirsiniz, tüm kodlar açık ve incelenebilir. Aynı zamanda build dokümantasyonu da mevcut, kendiniz de OpenWRT'yi build edebilirsiniz.

Konuyu açan arkadaşa teşekkürler fakat firmware'in yapılış süreci, derleme aşaması ve diğer patch kodları açık kaynak değil. Ayrıca GPL-2.0 lisanslı bir yazılımı (OpenWRT) build alıp paylaşmak yasal da değil.

Bu repoya bakabilirsiniz, tüm kodlar açık ve incelenebilir. Aynı zamanda build dokümantasyonu da mevcut, kendiniz de OpenWRT'yi build edebilirsiniz.

Elinize sağlık. Şu sıralar yoğun çalıştığım için VMware içerisindeki kaynak kodlarını paylaşacak vaktim maalesef olmadı. Dileyen arkadaşlarımız doğrudan benim veya senin imajlarını kurabilir, ya da kaynak kodlarını inceleyip kendileri derleyebilir. Benim asıl maksadım, insanların OpenWrt'ye ulaşabilmesiydi.

Bu aralar komple OpenWrt işlerine ayıracak vaktim yok. Son portum olan H3601P portunu, kaynak kodlarıyla birlikte imajlarını paylaşacağım. Bunun ardından uzun bir süre yeni port gelmeyecek.