Bildiğim kadarıyla cihazda root erişimi elde etmek otomatik olarak openwrt kurulabilir anlamına gelmiyor.

Bunun için openwrt nin desteklediği donanımlara sahip olması gerekiyor cihazın. Yanlış hatırlamıyorsam huawei kendi işlemcisini kullanıyor. Openwrt genel olarak mediatek işlemcili cihazlarda uzmanlaşmış bir yazılım. Bunun bir sebebide mediatek şirketinin açık kaynak sürücülerini paylaşması ve openwrt geliştiricileri ile iş birliğie açık olmas. Mediatek dışındaki çoğu donanım üreticisi kapalı kaynak sürücüler kulllandığı için bir şekilde openwrt yüklenebilse bile stabil bir sürüm elde etmek çok zor ve uğraştırıcı olduğundan kimse pek buna yanaşmıyor.
Birisinin yapması için nelere ihtiyacı var ? Sağlasak mesela cihaz elimizde yakında Recep bey root işini hallettikten sonra cihazın içinden gerekli şeyler alınabilir mi ?

Elinize sağlık. Şu sıralar yoğun çalıştığım için VMware içerisindeki kaynak kodlarını paylaşacak vaktim maalesef olmadı. Dileyen arkadaşlarımız doğrudan benim veya senin imajlarını kurabilir, ya da kaynak kodlarını inceleyip kendileri derleyebilir. Benim asıl maksadım, insanların OpenWrt'ye ulaşabilmesiydi.

Bu aralar komple OpenWrt işlerine ayıracak vaktim yok. Son portum olan H3601P portunu, kaynak kodlarıyla birlikte imajlarını paylaşacağım. Bunun ardından uzun bir süre yeni port gelmeyecek.

@noper evet, minimal boyutta (5-6 MB civarı) bir initramfs imajı üretmek mümkün. Gereksiz modülleri ve paketleri Config üzerinden ayıklayarak kernel bölümüne rahatça sığacak bir imaj çıkarılabilir. Ancak şu an buna ayıracak vaktim yok, bu yüzden senin bulduğun yöntem (Wi-Fi driver'larını kırpma) şimdilik makul ve işlevsel bir çözüm. Vakit bulduğumda minimal imajı hazırlayıp paylaşırım.

Kurulum yöntemim gereksiz uzun mu daha iyi bir yöntemi var mıdır o amaçla sormuştum. İmaj hazırlamayı kafaya takmayın hocam amacım o değildi. Elinize sağlık stabil çalışıyor router.

İlk yöntem ile rootladım ve web arayüzüne giriş yapabildim. Daha sonra yönetim bölümünden telnet ve SSH erişimini aktif ettim. Root kullanıcısı ile SSH üzerinden bağlandığımda cli arayüzü çıktı karşıma. Sh komutu ile Linux Shell'e geçmeye çalıştım fakat buna izin vermedi.

İkinci yöntemi çalıştırdım cihazımı gördü fakat bilinen parametreler bölümünde sadece cihaz bilgilerinin olduğu parametreler vardı. Manuel kısmı ile. Device. Users gibi parametreler denedim ama sonuç döndürmedi maalesef. Hala deniyorum.

Tavsiye ve yardımlarınıza açığım. Model: EX520v v1.0 Firmware sürümü: 250522.

GitHub'taki issuenizi gördüm. Oradaki mail üzerinden iletişime geçeyim, bu konuda kalabalık yapmayalım. İlk yöntem yalan yanlış ta olsa bir şeylerin kilidini açmış oradan yuruyebiliriz. Eğer bir sonuca varamazsak da GitHub'taki güncel sürüme göre hazırlanmış root aracını 250522 sürümüne göre modlayıp size atarım bir de onu denersiniz.