TP-Link EX520v'de SSID ve şifre değiştirme yapılmıyor

easymoneysniper

Çalışkan
Türk Telekom'un verdiği router olan EX520v'de SSID ve şifre değiştiremiyorum. Türk Telekom fiber altyapıda bu tür eylemleri engelliyor mu acaba?

Nasıl yani router paneline erişiminiz yok mu? Yada nasıl bir sorun yaşıyorsunuz? Yada nasıl değiştirmeye çalışıyorsunuz?

Nasıl yani router paneline erişiminiz yok mu? Yada nasıl bir sorun yaşıyorsunuz? Yada nasıl değiştirmeye çalışıyorsunuz?
Router paneline erişim sağlıyorum fakat SSID ve şifreyi değiştirip onayladıktan sonra herhangi bir değişiklik olmuyor.

Buradaki adımları yapınız.

TP-Link EX520v için Kullanılacak Yöntem​

TP-Link EX520v modelini kullanarak kablosuz ağ şifresini değiştirmek için aşağıdaki adımları izlemelisiniz. Bu yöntem, genel olarak TP-Link yönlendiriciler için geçerlidir.

Adım Adım Kılavuz​

1. Bağlantı Sağlayın: Bilgisayarınızın internete bağlı olduğundan emin olun. Eğer kablosuz bağlantınızda sorun varsa, yönlendiriciye doğrudan kablo ile bağlanabilirsiniz.

2. Tarayıcıyı Açın: Bir web tarayıcısı açın.

3. IP Adresini Girin: Tarayıcınızın adres çubuğuna 192.168.1.1 yazın. Bu, TP-Link yönlendiricinizin varsayılan IP adresidir. Eğer bu adres çalışmazsa, kullanma kılavuzunu kontrol edin.

4. Kullanıcı Adı ve Şifreyi Girin: Yönlendiricinin kullanıcı adı ve şifresini girin. Fabrika ayarlarında bu bilgiler genellikle admin ve admin şeklindedir. Eğer bu bilgileri değiştirdiyseniz ve unuttuysanız, yönlendiriciyi sıfırlamanız gerekebilir.

5. Kablosuz Ayarlarına Gidin: Sol menüden Wireless (Kablosuz) seçeneğine tıklayın.

6. Güvenlik Ayarlarını Seçin: Wireless Settings (Kablosuz Ayarları) veya Wireless Security (Kablosuz Güvenlik) seçeneğine tıklayın.

7. Güvenlik Türünü Seçin: WPA-PSK/WPA2-PSK seçeneğini seçin. Bu, daha güvenli bir bağlantı sağlar. Alternatif olarak WEP seçeneğini de seçebilirsiniz, ancak bu daha az güvenlidir.

8. Yeni Şifreyi Girin: Yeni kablosuz şifrenizi girin. Bu, genellikle "PSK Password" alanında yer alır.

9. Kaydet: Sayfanın alt kısmındaki Save (Kaydet) butonuna tıklayın.

10. Yeniden Başlatın: Değişikliklerin geçerli olması için yönlendiriciyi yeniden başlatmanız gerekebilir. Bunun için System Tools (Sistem Araçları) menüsünden Reboot (Yeniden Başlat) seçeneğine tıklayın.

Bu adımları takip ederek TP-Link EX520v yönlendiricinizin kablosuz ağ şifresini başarıyla değiştirebilirsiniz. Eğer başka bir sorunuz varsa, sormaktan çekinmeyin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…