TRanıl46

Üyecik
Merhabalar.

Elimde TT modemi mevcut ve bunu Access Point olarak kullanmak istiyorum fakat bir türlü olmuyor; her yolu denedim neredeyse. Forumda root ile alakalı bir konu gördüm ve onu da denedim fakat IP değiştirme sırasında cihaz yeniden başladığı için eski TT yazılımına geri dönüyor. Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler.

Hocam, ana modemden bu cihaza Ethernet kablosu çekerek mi kullanacaksınız, yoksa mevcut Wi-Fi’yi kablosuz olarak tekrarlamasını mı istiyorsunuz? Kablolu AP kurulumu ile kablosuz tekrarlayıcı kurulumu farklı.

IP değişikliğinden sonra yeniden başlaması tek başına eski yazılıma döndüğünü göstermiyor. TP-Link’in genel DSL modem/AP rehberinde de LAN IP’si değişince yeniden başlatıp yeni IP’den arayüze girilmesi belirtiliyor. Yeniden başladıktan sonra gerçekten firmware sürüm numarası mı değişiyor, yoksa yalnızca LAN IP’si/ayarlar mı eski hâline geliyor?

Kablolu AP için genel düzen; ikinci cihazın LAN IP’sinin ana modemle aynı alt ağda, kullanılmayan ve ana modemin DHCP havuzu dışında olması, IP dağıtımını yalnızca ana modemin yapması ve bağlantının LAN–LAN kurulması. Ancak bu genel rehber EXV20’nin Türk Telekom yazılımındaki menülerin açık olduğunu veya ayarların kalıcı kaydedildiğini doğrulamıyor. Bu yüzden yeniden root/firmware denemeden önce cihaz etiketindeki tam model ve donanım sürümünü, mevcut firmware sürümünü ve LAN/DHCP menülerinde hangi seçeneklerin bulunduğunu netleştirelim. Ekran görüntüsü paylaşırsanız şifre, seri numarası ve MAC adresini gizleyin.

TP-Link’in genel rehberi: How to setup a TP-Link DSL modem router as an Access Point - TP-Link Service Provider