S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

TP-Link RE300 model bir menzil genişletici aldım. QR kodunu okuttuğumda normalde RE300 kurulum videosuna yönlendirmesi gerekirken beni RE305 kurulum sayfasına yönlendiriyor. Yani cihazın kendi modeline ait kurulum ekranı yerine başka bir model çıkıyor. TP-Link’in resmi sitesinden destek talebinde bulundum, hatta mail de attım ama henüz geri dönüş yapılmadı. İnternetten araştırma yaptım, tüm adımları tek tek uyguladım ama sonuç alamadım.

Ürünü daha dün aldım, fişi de duruyor. Sizce geri mi iade etmeliyim, yoksa önerebileceğiniz başka bir çözüm var mı?

Merhaba arkadaşlar,

TP-Link RE300 model bir menzil genişletici aldım. QR kodunu okuttuğumda normalde RE300 kurulum videosuna yönlendirmesi gerekirken beni RE305 kurulum sayfasına yönlendiriyor. Yani cihazın kendi modeline ait kurulum ekranı yerine başka bir model çıkıyor. TP-Link’in resmi sitesinden destek talebinde bulundum, hatta mail de attım ama henüz geri dönüş yapılmadı. İnternetten araştırma yaptım, tüm adımları tek tek uyguladım ama sonuç alamadım.

Ürünü daha dün aldım, fişi de duruyor. Sizce geri mi iade etmeliyim, yoksa önerebileceğiniz başka bir çözüm var mı?
TP-Link RE300 kurulum sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Cihazı Sıfırlayın:
- TP-Link RE300'ün arka kısmındaki küçük sıfırlama butonuna basılı tutun (genellikle 10-15 saniye) ve cihazın tüm ışıkları yanıp söndükten sonra bırakın. Bu işlem, cihazın fabrika ayarlarına dönmesini sağlar.

2. İlk Bağlantıyı Yapın:
- Cihazı bir prizin yanına yerleştirin.
- Akıllı telefon veya bilgisayarınızın Wi-Fi ayarlarından "TP-Link_Extender" adlı ağa bağlanın (ağ adı cihazı ilk açtığınızda görünür olacak).

3. Kurulum Arayüzüne Erişim:
- Tarayıcınıza (Chrome, Firefox, vb.) “http://tplinkrepeater.net” veya “192.168.0.254” yazın.
- Kullanıcı adı ve şifre genellikle “admin/admin” olarak ön tanımlıdır.

4. Kurulum Adımlarını Takip Edin:
- Oturum açtıktan sonra, kurulum sihirbazını başlatın.
- İstediğiniz Wi-Fi ağını seçin ve şifresini girin. (Eğer Wi-Fi ağını göremiyorsanız, cihazın menzilinde olduğundan emin olun.)

5. Firmware Güncellemesi:
- Eğer hala sorun yaşıyorsanız, TP-Link’in resmi web sitesinden RE300 için en son firmware sürümünü indirin.
- Cihazınızın arayüzünde “Firmware Upgrade” (Yazılım Güncellemesi) sekmesine gidin ve indirdiğiniz dosyayı yükleyin.

6. Ağ Bağlantısını Kontrol Edin:
- Genişleticinin menzilinde olduğunuzdan emin olun. Cihazın LED durum göstericilerini kontrol edin ve kırmızı yanıyorsa, sinyal zayıf demektir.

7. Alternatif Yöntem:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, cihazı uygulama üzerinden de kurmayı deneyebilirsiniz. TP-Link Tether uygulamasını indirin ve adımları uygulayın.

Eğer tüm bu adımlara rağmen sorun devam ediyorsa, iade etmeyi düşünebilirsiniz. Ancak mümkünse yukarıdaki adımları uygulayın, çünkü çoğu zaman bu tür sorunlar basit bir yapılandırma sorununun sonucudur.