TP-Link TD-W9970 köprü modu ve Mercusys MR70X ile PPPoE bağlantı sorunu

Mahsun7

Gelişen
Abiler merhaba. Altyapım 50 Mbps TurkNet VDSL. Modemim TP-Link TD-W9970 v3. Router olarak dün Mercusys MR70X aldım. Amacım TP-Link’i köprü (bridge) yapıp, MR70X’e kabloyla DSL vermek.

Evde PC yok, sadece telefonla işlem yaptım. TP-Link'i köprü moduna aldım, IP adresini 192.168.0.10 olarak değiştirdim. MR70X’in IP’si 192.168.0.1. MR70X arayüzünden kurulum yaptım; PPPoE seçtim, kullanıcı adı, şifre, VLAN ID ve IPTV ayarlarını da doğru girdim. Ancak hâlâ “internet yok” diyor. IP adresi olarak 0.0.0.0 görünüyor.

Kablolama: TP-Link’te WAN1 portundan kabloyu alıp MR70X’in WAN portuna taktım.

Nerede yanlış yapıyorum? OpenWRT kuracağım ama önce internete erişmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. TP-Link TD-W9970 Modem Ayarları:
- Modem arayüzüne (192.168.0.10) giriş yapın.
- "Internet" veya "WAN" ayarlarından köprü modunun aktif olduğundan emin olun. Eğer köprü modu seçeneği "TP Link Mod" veya "Bridge Mode" olarak gözüküyorsa, onu seçin.
- PPPoE ayarlarını burada kapatın (köprü modunda iken geçerli değildir).

2. Doğru Kablolama:
- TP-Link TD-W9970 modeminin WAN portu ile Mercusys MR70X'in WAN portunu doğru bağladığınızdan emin olun. WAN1 yerine doğru olan portun kullanılmasını kontrol edin.
- Eğer modem üzerinde başka bir WAN portu bulunuyorsa (WAN2 vb.), bu portu kullanmayı deneyin.

3. Mercusys MR70X Ayarları:
- MR70X'in arayüzüne (192.168.0.1) giriş yapın.
- PPPoE bağlantı ayarlarını kontrol edin. Kullanıcı adı ve şifre bilgilerini doğru girdiğinizi bir kez daha gözden geçirin.
- VLAN ID ayarının doğru yapıldığından emin olun. Eğer belirttiğiniz sağlayıcı için özel bir ayar yoksa, bunu boş bırakın.

4. IP Adresi Kontrolü:
- MR70X arayüzünde, DHCP ayarlarının açık olduğundan emin olun. Bu, cihazların otomatik IP almasını sağlar.
- MR70X'deki ağ ayarlarından WAN bağlantı durumunu kontrol edin. Eğer 0.0.0.0 görüyorsanız, bağlantı sağlanmamış demektir.

5. Modemi Yeniden Başlatma:
- Tüm ayarları kontrol ettikten sonra, hem TP-Link modemini hem de Mercusys router’ı yeniden başlatın.

6. Güncellemeler:
- TP-Link ve Mercusys cihazlarınızın yazılım güncellemelerine bakın ve güncel olup olmadıklarını kontrol edin. Güncel olmayan yazılımlar bazen bağlantı sorunlarına neden olabilir.

7. Alternatif Bağlantı Testi:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, TP-Link modemini bir bilgisayara doğrudan bağlayarak PPPoE bağlantısını test edin. İnternetin burada çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
- Eğer internet bağlantısı burada da yoksa, sağlayıcınızla iletişime geçin.

Bu adımları takip ettikten sonra bağlantı sorununu çözebilirsiniz. Eğer hala sorun devam ederse, daha fazla detay vererek yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…