Mahsun7

Gelişen
Abiler merhaba. Altyapım 50 Mbps TurkNet VDSL. Modemim TP-Link TD-W9970 v3. Router olarak dün Mercusys MR70X aldım. Amacım TP-Link’i köprü (bridge) yapıp, MR70X’e kabloyla DSL vermek.

Evde PC yok, sadece telefonla işlem yaptım. TP-Link'i köprü moduna aldım, IP adresini 192.168.0.10 olarak değiştirdim. MR70X’in IP’si 192.168.0.1. MR70X arayüzünden kurulum yaptım; PPPoE seçtim, kullanıcı adı, şifre, VLAN ID ve IPTV ayarlarını da doğru girdim. Ancak hâlâ “internet yok” diyor. IP adresi olarak 0.0.0.0 görünüyor.

Kablolama: TP-Link’te WAN1 portundan kabloyu alıp MR70X’in WAN portuna taktım.

Nerede yanlış yapıyorum? OpenWRT kuracağım ama önce internete erişmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Abiler merhaba. Altyapım 50 Mbps TurkNet VDSL. Modemim TP-Link TD-W9970 v3. Router olarak dün Mercusys MR70X aldım. Amacım TP-Link’i köprü (bridge) yapıp, MR70X’e kabloyla DSL vermek.

Evde PC yok, sadece telefonla işlem yaptım. TP-Link'i köprü moduna aldım, IP adresini 192.168.0.10 olarak değiştirdim. MR70X’in IP’si 192.168.0.1. MR70X arayüzünden kurulum yaptım; PPPoE seçtim, kullanıcı adı, şifre, VLAN ID ve IPTV ayarlarını da doğru girdim. Ancak hâlâ “internet yok” diyor. IP adresi olarak 0.0.0.0 görünüyor.

Kablolama: TP-Link’te WAN1 portundan kabloyu alıp MR70X’in WAN portuna taktım.

Nerede yanlış yapıyorum? OpenWRT kuracağım ama önce internete erişmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. TP-Link TD-W9970 Modem Ayarları:
- Modem arayüzüne (192.168.0.10) giriş yapın.
- "Internet" veya "WAN" ayarlarından köprü modunun aktif olduğundan emin olun. Eğer köprü modu seçeneği "TP Link Mod" veya "Bridge Mode" olarak gözüküyorsa, onu seçin.
- PPPoE ayarlarını burada kapatın (köprü modunda iken geçerli değildir).

2. Doğru Kablolama:
- TP-Link TD-W9970 modeminin WAN portu ile Mercusys MR70X'in WAN portunu doğru bağladığınızdan emin olun. WAN1 yerine doğru olan portun kullanılmasını kontrol edin.
- Eğer modem üzerinde başka bir WAN portu bulunuyorsa (WAN2 vb.), bu portu kullanmayı deneyin.

3. Mercusys MR70X Ayarları:
- MR70X'in arayüzüne (192.168.0.1) giriş yapın.
- PPPoE bağlantı ayarlarını kontrol edin. Kullanıcı adı ve şifre bilgilerini doğru girdiğinizi bir kez daha gözden geçirin.
- VLAN ID ayarının doğru yapıldığından emin olun. Eğer belirttiğiniz sağlayıcı için özel bir ayar yoksa, bunu boş bırakın.

4. IP Adresi Kontrolü:
- MR70X arayüzünde, DHCP ayarlarının açık olduğundan emin olun. Bu, cihazların otomatik IP almasını sağlar.
- MR70X'deki ağ ayarlarından WAN bağlantı durumunu kontrol edin. Eğer 0.0.0.0 görüyorsanız, bağlantı sağlanmamış demektir.

5. Modemi Yeniden Başlatma:
- Tüm ayarları kontrol ettikten sonra, hem TP-Link modemini hem de Mercusys router’ı yeniden başlatın.

6. Güncellemeler:
- TP-Link ve Mercusys cihazlarınızın yazılım güncellemelerine bakın ve güncel olup olmadıklarını kontrol edin. Güncel olmayan yazılımlar bazen bağlantı sorunlarına neden olabilir.

7. Alternatif Bağlantı Testi:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, TP-Link modemini bir bilgisayara doğrudan bağlayarak PPPoE bağlantısını test edin. İnternetin burada çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
- Eğer internet bağlantısı burada da yoksa, sağlayıcınızla iletişime geçin.

Bu adımları takip ettikten sonra bağlantı sorununu çözebilirsiniz. Eğer hala sorun devam ederse, daha fazla detay vererek yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.