Soap341

Çalışkan
Merhaba,

Elimde TD‑W9970 modelli bir modem var ve Mercusys MR70X model router var. Routerı bağladığımdan beri bufferbloat arttı, LAN‑to‑LAN ile AP modda kullanıyorum. Şu anki amacım 9970’i bridge moduna almak ve MR70X’i ise AP moddan router moda çekmek ama TT kilidi yüzünden 9970’i bridge moduna alamıyorum, sürekli DSL Internet’te kalıyor. Bunu nasıl çözeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
ilk ss te pppoe bağlantısını değiştiremiyorum 2. ss te ise yeni wan açıp köprü moduna ayarladğımda veren hata

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-21 134551.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-21 134551.webp
    1,7 KB · Görüntüleme: 64
Tamam hocam. Normalde Ağ>WAN ayarları > dsl_internet seçeğindeki Düzenle butonu > WAN Servis ayarları seçeğinin altında bağlantı türü olmalı. Oradan değişebiliyor olması gerekiyor. En azından eski bir videoya göre durum o şekilde.

Sonrasında kendini güncellediyse Kolay Menü eklenmiş ve orada Köprü ile alakalı bir ayar olmalı.

ilk ss te pppoe bağlantısını değiştiremiyorum 2. ss te ise yeni wan açıp köprü moduna ayarladğımda veren hata
1001 hatasını modemde halihazırda tanımlı olan DSL Internet profilinin VLAN ID 35 değerini kullanığı için veriyordur. Aynı VLAN değerine sahip ikinci bir profil köprü modu için açmana sistem izin vermiyor. Mevcut DSL Internet profilini düzenle de ve VLAN ID kısmını (35 olan yeri) geçici olarak 10 veya 99 yapıp kaydedin. W9970'den çıkan kabloyu MR70X’in WAN portuna takın. MR70X arayüzüne girerek bağlantı tipini PPPoE olarak seçin ve kullanıcı bilgilerini girin. Bufferbloat sorununu önlemek için MR70X üzerinde mutlaka QoS ayarını aktif edin. İnternet hızını da hızının %10-15 altında sınırlandırırsan ping dalgalanmaları ortadan kalkar diye düşünüyorum.

1001 hatasını modemde halihazırda tanımlı olan DSL Internet profilinin VLAN ID 35 değerini kullanığı için veriyordur. Aynı VLAN değerine sahip ikinci bir profil köprü modu için açmana sistem izin vermiyor. Mevcut DSL Internet profilini düzenle de ve VLAN ID kısmını (35 olan yeri) geçici olarak 10 veya 99 yapıp kaydedin. W9970'den çıkan kabloyu MR70X’in WAN portuna takın. MR70X arayüzüne girerek bağlantı tipini PPPoE olarak seçin ve kullanıcı bilgilerini girin. Bufferbloat sorununu önlemek için MR70X üzerinde mutlaka QoS ayarını aktif edin. İnternet hızını da hızının %10-15 altında sınırlandırırsan ping dalgalanmaları ortadan kalkar diye düşünüyorum.
işte o kısımları değiştirmeme izin vermiyor varsayılan olarak bunu yapıyor
1766339863957.webp

hocam bakarmısınız hala çözemedim

Son düzenleme:
işte o kısımları değiştirmeme izin vermiyor varsayılan olarak bunu yapıyor
Eki Görüntüle 212354

hocam bakarmısınız hala çözemedim
O alanlar bu modemde çok oluyor. Servis sağlayıcı internet kesilmesin diye “dsl_internet” profilini kilitlemiş ve arayüzden değiştirmene izin vermiyor. Ama bu engel sadece ön yüz (HTML tarafı). Tarayıcıda ne kadar çalışır bilmiyorum ama "İncele" ile onu aktif hale getirebiliriz belki.
  1. WAN ayarlarında VLAN ID kutusuna sağ tıkla, “İncele” seç.
  2. Açılan kodda "disabled" veya "readonly" yazan kısmı sil.
  3. Kutucuk beyazlayacak ve yazı yazılabilir hale gelsin.
  4. Eski profilin VLAN ID’sini 35 yerine 99 gibi farklı bir değer yap.
  5. Kaydet butonu pasifse aynı yöntemle aktif hale getirip kaydet.

Sonra yeni bir "Bridge" profili ekleyip VLAN ID’yi 35 olarak giriyorsun. Kaydedince hata vermeyecek. Kablo kısmında da TD-W9970’in LAN çıkışını Mercusys MR70X’in WAN girişine takıp, MR70X arayüzünden PPPoE ayarlarını yapıyorsun. Kullanıcı adı ve şifreyi girince bağlantı geliyor. Hem modemin yükünden kurtulmuş oluyorsun hem de QoS ayarlarını Mercusys üzerinden yaparak bufferbloat sorununu çözebiliyorsun. Yöntemi engelledilerse yapılacak pek bir şey yok.