SergeiYalchin

Gelişen
Brick olma gibi bir durum söz konusu değil. En kötü sıfırlarsınız.

Şu an durumu belirteyim en ayrıntılı şekilde açıklıyorum.
Modeme factory reset atarak başladım.
IP aldım modemden internette gezindim biraz sonra kablosuz Ethernet yönlendirici moduna aldım modemi.

Modem açılınca WAN portuna bilgisayarıma giden kabloyu taktım. DSL kablosu bu süreçte hala takılıydı. Uygulamayı yönetici olarak açtım ve denetim masasında gördüğüm Ethernet 2 bağını yazdım ve bekledim 15 dakika ancak bir tepki alamadım. Modemi yeniden başlattım normale aldım. Şu an bana IPv4 vermemekte ısrar ediyor, IPv6 alıyorum sadece. Diğer cihazlara veriyor ancak ben bu sorunu ağ ayarlarını sıfırlayarak çözdüm. Onda sorun yok ancak halen bir gelişme elde etmiş değilim.

Merhaba. Şu an modem sorunsuz (kısmen) rootlandı ancak IP vermiyor. Şu anda internete erişemiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• 17779102537672985399577474732702.webp
    17779102537672985399577474732702.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Şu an modem sorunsuz (kısmen) rootlandı ancak IP vermiyor. Şu anda internete erişemiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ne yapmalıyım?
Pek başarılı olabildiğinizi sanmıyorum. Modemi sıfırlayıp hayatınıza öyle devame edin derim. Modemi rootlayınca IP vermemesi gibi durumun söz konusu olmaması lazım.

Pek başarılı olabildiğinizi sanmıyorum. Modemi sıfırlayıp hayatınıza öyle devame edin derim. Modemi rootlayınca IP vermemesi gibi durumun söz konusu olmaması lazım.

Root yetkim var ancak bağlanmıyor tuhaf şekilde. TT ISP'yi aramak da mantıklı değil sanırsam rootladığımı çok kolay anlarlar.

Amacım QoS'dan belirli Mac adreslerinin internet hızını düşürmekti. Admin izninde bunu yapmaya çalıştığımda işe yaramıyordu bu yüzden root atmak istiyorum.