dilara00

Uzman
Modemi router moduna alıp WAN portundan Wireshark ile root şifresini aldıktan sonra web arayüzden SSH'yi açtım ama hiçbir şekilde Shell'e giremiyorum.
Recep abinin Firmware dumpunu binwalk ile açtıp sh binaryi /bin/cli ye symlinkledikten sonra sonra modeme flashlayınca modem hiç açılmıyor.
Ama Firmware'yi modeme olduğu gibi flashlayınca açılıyor

Kod:
Root2025.

Oluyor ama yine Shell yazınca not supported yazıyor.

1770318519287.webp

1770318477867.webp

Bash ash zsh sh fish falan hepsini deneyin. Muhtemelen ya erişim engellidir ya da hiç yoktur. help çıktısı varsa ona da bakın.

Modemi router moduna alıp WAN portundan Wireshark ile root şifresini aldıktan sonra web arayüzden SSH'yi açtım ama hiçbir şekilde Shell'e giremiyorum.
Recep abinin Firmware dumpunu binwalk ile açtıp sh binaryi /bin/cli ye symlinkledikten sonra sonra modeme flashlayınca modem hiç açılmıyor.
Ama Firmware'yi modeme olduğu gibi flashlayınca açılıyor

Kod:
Root2025.

Oluyor ama yine Shell yazınca not supported yazıyor.

Eki Görüntüle 224676

Eki Görüntüle 224675

Önceki işlemlerde shell erişimi için modemi fabrika modunda çalıştırıyorduk, o yüzden shell komutu ile giriş yapabiliyorduk. Bu işlemde sadece root kullanıcısını aktif etme, şifresini değiştirme ve CWMP kapatma yapıyor; bu yüzden shell komutu desteklenmiyor. Config dosyası içerisinden düzenleme yaparsanız shell erişimi kurulacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceki işlemlerde shell erişimi için modemi fabrika modunda çalıştırıyorduk, o yüzden shell komutu ile giriş yapabiliyorduk. Bu işlemde sadece root kullanıcısını aktif etme, şifresini değiştirme ve CWMP kapatma yapıyor; bu yüzden shell komutu desteklenmiyor. Config dosyası içerisinden düzenleme yaparsanız shell erişimi kurulacaktır.

Ferdi hocam, yaptığın araca Shell erişimi entegre etmen mümkün mü? Bu arada ellerine, emeklerine sağlık; araç o kadar çok işime yaradı ki. Access Point olarak kullanamıyordum, sürekli bir hata veriyordu; root sayesinde çözdüm, şimdi sorunsuz kullanıyorum.

Ferdi hocam yaptığın araca Shell erişimi entegre etmen mümkün mü? Bu arada ellerine emeklerine sağlık araç o kadar çok işime yaradı ki Access Point olarak kullanamıyordum sürekli bir hata veriyordu root sayesinde çözdüm şimdi sorunsuz kullanıyorum

Hocam Shell açma işlemi için:

Bu konudaki Config düzenleme işlemini yapmanız gerekiyor.
Config içerisindeki <DeviceInfo></DeviceInfo> bölümünün içerisine <X_TP_IsManufacture VAL = 1 /> komutunu yazıyoruz ardından <User instance = 1 > bölümünü tamamen

Kod:
 <User instance=1 >

<Level val=3 />

<Username val=admin_test />

<Password val=admin_test />

<RemoteAccessCapable val=1 />

<Allowed_LA_Protocols val=HTTP,HTTPS,TELNET />

<Allowed_RA_Protocols val=HTTP,HTTPS,TELNET />

</User>

Bu şekilde düzenliyorsunuz daha sonra Config dosyasını bin formatına çevirip modeme yükleyin. Modem açıldıktan sonra telnet bağlantısı kurup kullanıcı adı: Admin şifre: Admin ile giriş yapın ve Shell komutunu yazın Shell erişimi almış olacaksınız.

Son düzenleyen: Moderatör: