Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TestamenT

Başarılı
TP-Link WA7210N V2 cihazıma cihazın arayüzünden (Firmware upgrade kısmından) çok kolay bir şekilde OpenWrt yükledim. Sorunsuz bir şekilde OpenWrt arayüzünü çalıştırabildim internet tarayıcıdan. Şimdi OpenWrt ayarlarını yapıp internete bağlanamadığım için tekrardan cihazın orijinal stok yazılımına geri dönmek istiyorum ama Firmware upgrade kısmında cihazın yazılımını seçip flash image dediğimde "the uploaded image file does not contain a supported format. Make sure that you choose the generic image format for your platform." şeklinde bir uyarı alıyorum.

Yanlış bir şey yapıp cihazın brick olmasını istemiyorum. Bu cihazın orijinal stok yazılımını nasıl geri yükleyebilirim? Lütfen yardım edin günlerdir bununla uğraşıyorum artık kafayı yiyeceğim.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    40,5 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Orijinal yazılımı buradan indirin: Download Center | TP-Link

1. Yukarıdaki bağlantıdan indirilen ZIP dosyasını inceleyin.
    • Eğer yazılım dosyasının isminde "boot" kelimesi geçmiyorsa, doğrudan orijinal yazılıma geri dönebilirsiniz.
    • Eğer yazılım dosyasının isminde "boot" kelimesi geçiyorsa, yazılımı yüklemeden önce dosyanın bir kısmını kesmeniz gerekmektedir:
      Örnek: "boot" kelimesi içeren bir dosya ismi: wa7210nv2_en_3_18_0_up_boot(131118).bin

İlk 0x20200 (yani 131.584 = 257*512) baytı orijinal yazılımdan kesin:

Bash:
dd if=orig.bin of=tplink.bin skip=257 bs=512

Yazılım dosyasını /tmp klasörüne aktarın ve ardından orijinal yazılıma geri dönün. (Eğer mümkünse yazılımı web arayüzü üzerinden de yükleyebilirsiniz.)

Daha güvenli yöntem: sysupgrade komutunu kullanarak:
Kod:
sysupgrade /tmp/tplink.bin
Alternatif olarak mtd yöntemini kullanabilirsiniz:

Kod:
mtd -r write /tmp/tplink.bin firmware

• Eğer yazılım dosyasının isminde "boot" kelimesi geçmiyorsa, doğrudan orijinal yazılıma geri dönebilirsiniz.
    • Eğer yazılım dosyasının isminde "boot" kelimesi geçiyorsa, yazılımı yüklemeden önce dosyanın bir kısmını kesmeniz gerekmektedir:
      Örnek: "boot" kelimesi içeren bir dosya ismi: wa7210nv2_en_3_18_0_up_boot(131118).bin

İlk 0x20200 (yani 131.584 = 257*512) baytı orijinal yazılımdan kesin:

Bash:

Yazılım dosyasını /tmp klasörüne aktarın ve ardından orijinal yazılıma geri dönün. (Eğer mümkünse yazılımı web arayüzü üzerinden de yükleyebilirsiniz.)

Daha güvenli yöntem: sysupgrade komutunu kullanarak:
Kod:

Kod:

Çözüm

İlk 0x20200 (yani 131.584 = 257*512) Bayt'ı orijinal yazılımdan kesin:

Bash:

Daha güvenli yöntem: Sysupgrade komutunu kullanarak:
Kod:

Kod:

Çok teşekkür ederim hocam sorunu çözmüştüm zaten ama burada belirtmeniz iyi olmuş. Dediğiniz şekilde editleyip flashladığım yazılım dosyasınıda buraya bırakıyorum. Hiçbir yerde editlenmiş hazır Firmware bulamadım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar direk indirip web arayüzü üzerinden flash edebilirler. Bu arada OpenWrt yazılımı bu cihazda antenleri desteklemediği için Wi-Fi ağlarını bulmuyor. Yüklemek isteyen arkadaşların bilgisine.

Son düzenleyen: Moderatör: