Makaleler
104
Yer
İstanbul
Yakın zamanda elime geçti bu ONT. Bugün bir iki deneme yaptım ama başarısız oldum.

Mode Normal ve Mode H denedim, ikisinde de başarısız oldu. Tek elde ettiğim şey bir defalığına -36.99 dBm RX Power göstergesi oldu.

Haftaya muhtemelen TurkNet ile deneriz. TurkNet hangi OLT kullanıyor bilen var mı?

@Majdev ve @8668'i de konuya davet ediyorum.

Cihazla ilgili bildiğimiz her şeyi burada paylşaştım.

37 dB~ çok yüksek bir gürültü seviyesi ONT için. 30-28 dB genelde sınırdır. Hatta bir sorun var diyeceğim de yani o hattan 1300 Mbps internet alındı zamanında. Hangi OLT kullanıldığı, bağlandığınız santrale göre değişir yani birden fazla OLT bulunabilir. Huawei, Alcatel, Nokia... Bu bilgiyi doğrudan Türk Telekom'un veya TürkNet'in vereceğini sanmıyorum.

OLT ile uyumsuz olabilir. @Majdev şöyle dedi zira:

Majdev dedi:
Araştırmalarım sırasında, bu modelin Huawei OLT cihazlarıyla sahada çalıştırılabildiğini gösteren bir ayar videosuna ulaştım. Ancak atlamamamız gereken önemli bir nokta var: GPON ve XGS-PON birbirinden çok farklı teknolojiler. Bağlı bulunduğunuz santraldeki OLT cihazlarının XGS-PON dalga boyunu destekleyip desteklemediğini, denemeden kesin olarak bilemeyiz. Dolayısıyla tüm ayarları doğru yapsanız bile bağlantının kurulamayabileceği ihtimaller arasında.

Yakın zamanda elime geçti bu ONT. Bugün bir iki deneme yaptım ama başarısız oldum.

Mode Normal ve Mode H denedim, ikisinde de başarısız oldu. Tek elde ettiğim şey bir defalığına -36.99 dBm RX Power göstergesi oldu.

Haftaya muhtemelen TurkNet ile deneriz. TurkNet hangi OLT kullanıyor bilen var mı?

@Majdev ve @8668'i de konuya davet ediyorum.

Cihazla ilgili bildiğimiz her şeyi burada paylşaştım.

Grok'a sordum Zyxle ve ZTE kullaniyormus.

Ben de biraz araştırdım ve bu modelde direkt GPON desteklediği yazmasa da ITU-T G.988 GPON standardı olarak belirtilmiş. Bunu da araştırınca yaygın olarak kullanılan G.984 stadardıyla uyumlu olduğunu gördüm ama bazı yerler de kesin değil demiş.

TurkNet ise bazı yerlerde XGS-PON kullanıyormuş ama bunu direkt biz mugglelara bağlamıyorlarmış.
Bakacaaağız.